Island - den store rundtur

15 dages kør-selv-ferie Island rundt

Dette er den perfekte tur for dem der gerne vil opleve alt i Island og 'få det hele med'. Turen følger hovedvejen rundt om Island inkl. Snæfellsnes-halvøen. Dagene er velafbalancerede, og I kommer rundt til Islands mest spektakulære seværdigheder.

Er 15 dage for meget, tilbyder FDM travel også en tur på 11 dage, hvor der stadig er tid til oplevelser, samt en tur på 8 dage, som er et minimum for at komme rundt på øen i nogenlunde god orden, samt en tur på 6 dage i det syd- og vestlige Island, hvor I kan opleve nogle af de mest ikoniske seværdigheder.

Fra 23.137 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse på standard hotel i 14 nætter inkl. morgenmad samt 15 dages billeje.

Rejseperiode: 
Vi anbefaler maj - oktober
Hele året er muligt.

Startdag:
Daglig

Varighed:
15 dage/14 nætter

Længde:
Ca. 3.200 km

Klimapåvirkning:
2.211 kg CO2 samlet for 2 person - læs mere

 

Dette er blot et kør-selv-forslag , der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • lejebil/autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Keflavík - Reykjavik (50 km)

På denne tur kan I leje en ganske almindelige bil. Vejene rundt om Island kræver ikke firhjulstræk, men I skal naturligvis overholde de regler der gælder for hvor I må køre i en lejebil. I vil blive orienteret om forholdene ved afhentning af bilen.

Kommer I tidligt på dagen kan I lægge vejen forbi den Blå Lagune med den varme mineralholdige vand. Men I skal nok bestille plads på forhånd, da der kan været et begrænset antal gæster. Det gør I på www.bluelagoon.com  

Herfra kører i gennem det måneagtige lavalandskab til Reykjavik, hvor I kan bruge resten af dagen til at udforske byen. Reykjavik og forstæder har tilsammen ca. to tredjedele af hele Islands befolkning på godt 330.000.

Byens historie går tilbage til 1616, hvor Kong Christian IV købte gården Reykjavik og først da Landfoged Skúli Magnússon med 12 indfødte islandske embedsmænd stiftede et selskab, som skulle drive virksomhed på Island, kom der gang i tingene. Men langt ind i 1700-tallet var byen blot en bydg med landbrug og fiskeri, Først i 1786 fik byen købstadrettigheder,og efter at Altinget blev genoprettet i 1843 kom der for alvor gang i byen. Men det var først i starten af 1900-tallet da byen havde fået et gasværk, et vandværk og elektrisk belysning i 1921 at byen udviklede sig som en modern hovedstad. 

Overnatning i Reykjavik

Húsafell - Hraunfossar - Reykholt - Deildartunguhver (150 km)

Dagen starten med turen gennem provinsen Borgarfjörður, hvor I kan opleve nogle fantastiske panoramaer. Første stop er i ferieområdet Húsafell, hvor I kan besøge en herlig swimmingpool, inden turen går videre til Hraunfossar vandfaldene, hvor en hel række mindre vandfald vælter ud af lavaen ud i en flod.

Brug derefter lidt tid på et besøge landsbyen Reykholt, der var hjemsted for Islands berømte forfatter Snorri Sturluson, der levede fra 1206-1241. En urgammel geotermisk pool er opkaldt efter ham og der findes et lille museum om ham.

Dagen slutter med et besøg i Deildartunguhver, som er Islands største varme kilde, der producerer 230 liter næsten kogende vand i minuttet, og som forsyner boliger over 40 km borte med varme. 

Overnatning i Reykholt.

Snæfellsnes - Arnarstapi - Djúpalónssandur - Stykkisholmur (300 km)

I dag har I god tid til at udforske halvøen Snæfellsnes. Først kører I langs halvøens sydkyst frem til fuglefjeldet Arnarstapi, hvor vi stærkt anbefaler en kort spadseretur, dels på grund af de fantastiske basaltformationer og dels for de mange ynglende fugle (i sæsonen) som rissa'er og havterner. 

Yderst på halvøen er der mange steder, der lokker til et foto-stop, f.eks fuglefjeldet Þúfubjarg (det indebærer en kort spadseretur fra hovedvejen) og Djúpalónssandur stranden, hvor en klippesti fører jer ned til en imponerende sort strand. Og på en klar dag er der udsigt til gletscheren Snæfellsjökull, der er omgivet af lavamarker. 

Herfra kører I videre langs halvøens nordkyst gennem flere pittorekse fiskerlandsbyer som Ólafsvík, Grundarfjörður og Stykkishólmur. 

Overnatning i Ólafsvík, Grundarfjörður eller Stykkishólmur

Breiðafjörður - Latrabjarg (200 km med færge, 410 km over land)

I dag kan I vælge mellem en færgetur over fjorden eller at køre rundt om fjorden, en noget længere tur. Hvis I beslutter jer for færgen, skal I bestille plads i god tid. I kan bestille online på www.seatours.is og turen tager ca. halvanden time og koster for bil og 2 personer fra ca. 17.000 ISK. Der er afgang hver dag kl. 9 om morgenen (tjek deres hjemmeside). 

Med turens megen kørsel, anbefaler vi sejlturen. Med færgen får I en vidunderlig tur over Breiðafjörður med de mange øer, det rige fugleliv og de vidunderlige basaltformationer. Når I er kommet til Brjánslækur kan I besøge Látrabjarg, Europa’s største fuglefjeld og også Islands vestligste punkt.

Vælger I at køre rundt om Breiðafjörður, kommer I igennem et meget tyndtbefolket område med smukke udsigter over fjorden.

Overnatning i Patreksfjörður-området

Dynjandi - Isafjörður (200 km)

I dag fortsætter turen nordpå gennem høje bjergpas til Dynjandi vandfaldet. Det er faktisk 5 forskellige vandfald, så det er værd at bruge lidt tid i området, og en smal sti fører da også helt op til alle 5 vandfald. 

Næste stop er fiskerlandsbyen Þingeyri. Ikke langt herfra kan I besøge Islands ældste ornamentale have Skruður. Herefter er det tid til at køre over bjergpasset Gemlufallsheiði og videre til Ísafjörður.  

I Ísafjörður kan I bruge resten af dagen på at udforske de gamle restaurerede huse, byens museer og butikker. Vi anbefaler også at I kører en lille tur til den nærliggende landsby Bólungarvík, hvor en gammle fiskerhytte er lavet om til et museum. Det er lidt af en oplevelse!

I kan også bestille en sejltur på Ísafjarðardjúp. Det gør i på www.amazing-westfjords.is. Der er 3 ture om dagen og prisen er fra ca. 10.000 ISK pr. person. På turen fortælles om fjorden, naturen og dyrelivet. Det kan næste kun blive en fantastisk oplevelse.

Overnatning i Ísafjörður eller Suðureyri (en lille fiskerlandsby mellem høje bjerge)

Ísafjörðardjúp - Hólmavík - Hrútafjörður/Laugarbakki (320 km)

Nu går turen videre til en ny del af Island. Kør langs Ísafjarðardjúp, et af landets tyndest befolkede områder, lige bortset fra højlandet. Landskabet er imponerende med veje der løber langs fjordene. I tidligere tider lå der en del mindre landbrug i området, men på grund af den isolerede beliggendhed og mangel på fladt land, har bønderne forladt denne del af landet.  

Efter at have kørt rundt om flere fjorde fortsætter I over plateauet Steingrímsfjarðarheiði til landsbyen Hólmavík. I denne lille hyggelige by kan I shoppe lidt, kigge på heksemuseet og fylde benzintanken.

Herfra kører I sydpå langs Strandit-kysten, hvor der er moderne landbrug. Området er også berømt for store mængder drivtømmer der kan findes langs kysten. Videre til Hrútafjörður-området.

Overnatning i Hrútafjörður eller nærliggende Laugarbakki

Skagafjörður - Siglufjörður - Akureyri - Mývatn (325 km)

Fortsæt turen østpå. Undervejs vil der være mange steder I kan  besøge, f.eks. et sæl-museet, en snæver kløft med et smukt vandfald og Hvítserkur, en enorm klippe i havet. I kan også besøge en tørvekirke i Skagafjörður samt Glaumbær Turf Farm Museum.

Næst by er Akureyri, der ofte kaldes "nordens hovedstad". Her er der gode muligheder for shopping og sightseeing. Her er en særdeles smuk botanisk have, der absolut er et besøg værd.

Efter lidt tid i Akureyri kører I videre til Goðafoss vandfaldet, et af Islands mest charmerende vandfald og søen Mývatn, hvor I skal bo.

Overnatning i Mývatn.

Húsavík - Skúlagarður (125 km)

Dagen i dag går mest med sightseeing omkring Mývatn. Vi anbefaler et besøg ved Skútustaðir pseudo-kratere og Dimmuborgir, en smuk lava-labyrint, hvor mærkværdige klippeformationer giver ly for en rig vegetation. En lille vandretur er absolut et must, men om den er på 10 min. eller et par timer, er op til jer selv. 

Et andet interessant sted er Námaskarð-svovlkilderne med sine grå, kogende mudderpøle, gule svovlaflejringer og sin uforglemmelige lugt. I kan også bestige den sovende vulkan Mount Hverfjall eller besøge Grjótagjá and Stóragjá, smalle kløfter fyldt med varmt vand. Og så må I endelig ikke undlade at besøge Mývatn Nature Baths, hvor I kan slappe af i naturligt varmt vand.

Om eftermiddagen kan I køre til Húsavík, hvor der ligger et hval-museum og et andet lokalt museum. Nyd også den pittoreske havn, hvor det også er muligt at køb en hval-tur. På www.husavikadventures.is kan I se mere om hval-turene, og de har også højlandsture på buggier og meget mere. 

Overnatning i Húsavík eller i Skúlagarður, lidt længere ud på Tjörnes-halvøen

Ásbyrgi - Dettifoss - Langanes (200 km)

Idag fortsætter I langs Tjörnes halvøen. Først kører I til Ásbyrgi, en hesteskoformet kløft, hvor en lille skov vokser i ly af de 100 m høje klipper. Tag en kort spadseretur til den smukke lille sø bagerst i kløften. 

Et andet højdepunkt er Dettifoss vandfaldet, som er Europas kraftigste. En klippesti fører ned til kanten af vandfaldet, hvor I rigtigt kan nyde det flotte ca. 45 m høje vandfald. 

Turens næste del har to muligheder. I kan køre langs Melrakkasletta-halvøens kyst, eller I kan tage det kortere bjergpas. Dagens mål er landsbyen Þórshöfn, en af de mest isolerede fiskerlandsbyer i det nordvestlige Island.

Overnatning i området, muligvis "art-hostel" Ytra Lón på Langanes-halvøen

Vopnafjörður - Borgarfjörður Eystri - Egilstaðir (330 km)

Idag kører I fra Langanes til fiskerlandsbyen Vopnafjörður. Herfra over et imponerende bjergpas med spændende hårnålesving mod øst ind i landet.

Næste mål er Borgarfjörður Eystri, en dejlige lille landsby som det er værd at udforske nærmere. Her er en kirke med et alter af den berømte maler Kjarval, en pittoresk havn, hvor mange lunder yngler (i sæsonen maj til midt august) og en fabrik, der fremstiller fantastiske smykker og redskaber af lokale sten og ædelsten.

Herfra går turen videre til Egilsstaðir, hvor et lokalt museum og en herlig swimmingpool venter.

Overnatning i Egilsstaðir

Østfjordene - Stöðvarfjörður - Djúpivogur - Höfn (260 km)

Nu fortsætter turen langs de østlige fjorde, gennem landsbyen Reyðarfjörður, hvor aluminium for få år siden gav nyt liv til byen. Næste landsby er Fáskrúðsfjörður, der i det tidlige 19. århundrede ofte havde besøg af franske fiskere. Her kan I besøge et museum, dedikeret til denne periode.

Dernæst går turen til Stöðvarfjörður, hvor I bør besøge det berømte Steinasafn Petru (Petra Stone Collection), som har en spændende og formidabel udstilling om Islands 150 forskellige mineraler. 

Fortsæt langs fjorden Berufjörður, hvor I vil opdage et smukt vandfald, til landsbyen Djúpivogur. I fortsætter forbi fjordene Hamarsfjörður og Álftafjörður til Hvalnes, et sted hvor vejen snor sig langs høje bjerge. Endelige kommer I frem til landsbyen Höfn, hvor det er værd at kigge sig lidt omkring.

Overnatning i Höfn

Jökulsárlón - Skaftafell - Kirkjubæjarklaustur -Vik/Skógar (385 km)

Idag kører I langs den sydlige udkant af Vatnajökull, Europas største gletscher. Herfra er det ofte muligt at få den bedste udsigt til gletschertungerne, der er udløbere fra hovedgletscheren. I passerer også et af turens højdepunkter Jökulsárlón gletscher-lagune, hvor store isbjerge flyder i vandet.  Det er muligt at købe en ca. 45 minutter lang sejltur i et amfibie-køretøj eller en større gummibåd, hvor I kommer tæt på isbjergene, og har mulighed for at tage spektakulære og fantastiske billeder. 

Derefter bør I tage jer tid til at besøge nationalparken Skaftafell og gå ud til Svartifoss vandfaldet (en tur på ca. halvanden time ud og hjem) inden I fortsætter langs kysten. 

I kommer over Skeiðarársandur, en smeltevandsslette med sort sand, det ligger for foden af gletscheren. Derefter har I mulighed for at standse ved de interessante basalt-søjler i Dverghamrar.

Dernæst passerer I landsbyen Kirkjubæjarklaustur og kører over smeltevandssletten Mýrdalssandur inden I når landsbyen Vík. Her findes et "factory outlet" hvor I kan købe uldsager og souvenirs til fornuftige priser. Vi anbefaler at I går en tur ned til stranden for at se det sorte sand.

Overnatning i Vík eller lidt nærmere Skógar.

PS: Denne morgen har I også mulighed for at tage en 'Snowmobile' udflugt op på gletscheren Vatnajökull. F.eks. tilbyder firmaet Extreme Iceland, der har 'basecamp' på en farm 38 km vest for Höfn, flere spændende ture. Det eneste turen kræver er et kørekort, og turen inkluderer engelsktalende guide, snowmobile, isoleret heldragt, hjelm, og en 'balaclava' ansigtsmaske. I skal bare have noget varm tøj og godt fodtøj med. Samt lidt frokost eller en snack, som i kan købe i basecamp. En forrygende oplevelse!

Dyrhólaey - Sólheimajökull - Skógar - Þjórsárdalur (225 km)

Nær Vík er det muligt at køre op til klipperne Dyrhólaey og se de mange lunder eller søpapegøjer. Der er lunder overalt fra maj til midten af august, og hvis vejret arter sig er der en fantastisk udsigt til Mýrdalsjökull gletscheren.

Nu kører I videre til gletschertungen Sólheimajökull for at se dette helt unikke syn. Dernæst bør I besøge Skógar lokalmuseum, der har en fantastisk udstilling af gammelt håndværk m.m. Derefter besøger I Skógafoss, en smukt 60 meter højt vandfald. 

Fortsæt til Seljalandsfoss, et smukt og meget specielt vandfald, hvor I kan gå bag om faldet, hvis I ikke er bange for at blive en smule våd. Derfra kører I længere ind i landet gennem Landsveit-området, dækket af lavamarker og pimpsten, skabt af vulkanen Hekla. Selve vulkanen hæver sig over området og i godt vejr er der en fin udsigt. 

Fortsæt gennem dalen Þjórsárdalur, hvor I kan besøge deen herlige lille kløft Gjáin. Senere ser I tvilling-vandfaldene Hjálp, hvorefter turen går gennem dalen.

Overnatning nær Selfoss

Gullfoss - Geysir - Þingvellir - Reykjavik (150 km)

Idag besøger I nogle af Island mest ikoniske seværdigheder; Gullfoss-vandfaldene, som mange betragter som Island's smukkest vandfald, samt de varme kilder ved Geysir med den berømte og springende Strokkur samt mange dampende, boblende og kogende kilder. 

Fortsæt til Þingvellir National Park, hvor det urgamle parlament blev grundlagt i år 930. Dette område er også geologisk interessant, da det ligger på toppen af den Midtatlantiske Højderyg, hvor to af Jordens tektoniske plader driver fra hinanden. Det er den Nordamerikanske Plade og den Eurasiske Plade, og af samme grund kan man vandre ned gennem en kløft, kaldet Almannagjá, der er skabt mellem de to plader.

Herfra går turen til Reykjavík, hvor I nu har tid til at udforske Islands hovedstad, måske shoppe lidt og afslutte dagen med middag på en af byens mange fremragende restauranter.

Overnatning i Reykjavik

Afrejse, eller....? (50 km)

Hvis I har en eftermiddagsafgang kan I brugen dagen i Reykjavik eller nå et besøg i Den Blå Lagune (husk at bestille plads), hvis I ikke nåede det på ankomstdagen.

Det er også muligt at købe ekstra nætter i Reykjavik, hvis i f.eks. har mod på en udflugt.
Fra Reykjavik arrangerer Elding forskellig ture (maj - august):

 • Classic Whale Watchinge
 • Evening Whale Watching under midnatssolen
 • Express Whakle Watching fra en RIB
 • Classis Puffin Tour (Lunde)
 • Express Puffin Tour med en RIB
 • Nordlys Tur (vinter)

Hvis I er trætte af at køre bil tilbyder Reykjavik Excursion  en lang række udflugter med bus fra Reykjavik. Se mere på www.re.is/day.tours/

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 23.137 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Reykjavik retur med Icelandair
 • 14 x overnatning på standard overnatning
 • 14 x morgenmad 
 • 15 dages billeje gruppe A
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om hotellerne

Superior hoteller er områdernes bedste hoteller, ikke nødvendigvis på grund af hotellets standard, men på grund af en fantastisk beliggenhed, en særlig charme eller lignende.
Værelser med bad/toilet m.m. 

Standard overnatning kan være alle former for hoteller. Almindelige hoteller, en værelsesfløj på en bondegård, en hytte eller en skole der er indrette som hotel om sommeren. Men altid med privat badeværelse og altid med restaurant på stedet eller lige i nærheden.

Gæstehuse m.m. Det vil også være muligt at bo på gæstehuse, privat indkvartering o.l. uden eget bad/toilet.

Der serveres altid morgenmad uanset kategori.

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt eller forlænge turen med nogle ekstra nætter i Akureyri eller Reykjavik, hvis I fx vil kombinere med hvaludflugter eller andet. 

I forbindelse med rundturen kan I også bestille udflugter som hvalsafari, gletschervandring, ishuler og meget mere...

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011