Gletsjeren Sólheimajökull

Et naturfænomen der tager pusten fra dig

Der er ingen tvivl om, at den, der skabte Island, gjorde sig ekstra umage. Det ses særligt, når du besøger gletsjertungen Sólheimajökull. Den imponerende gletsjer strækker sig fra Mýrdalsjökull-gletsjeren ned til sandsletterne på Islands sydlige kyst, og du er garanteret et naturfænomen der tager pusten fra dig. Når du står foran det enorme hvide og delvist sortplettede islandskab, er det fascinerende at tænke på de mange dybe dale og spektakulære landskaber, som gletsjeren har skabt på sin vej. 
 

Inspiration

Landet af ild og is

Sólheimajökull betyder ”Solens Gletsjer”, og selvom solen sjældent skinner, vidner den sorte gletsjertange om, at Island er skabt af ild og is. Katla er begravet under Sólheimajökull og ligger og ulmer. Om navnet refererer til de mægtige kræfter som vulkanen besidder, må være uvist. Men én ting er sikkert; isens sorte farve er ikke påført af solens stråler, men derimod af Katlas temperament.

Gå på opdagelse i Islands frosne verden

Bag bakker af sort lavagrus ligger Sólheimajökull skjult - og det er den særlige sitren i luften og de forventningsfulde vibrationer i luften ved indgangen, der skaber rammen om dit besøg. Gletsjeren er nemlig den letteste at tilgå på hele øen og det ses tydeligt i de mange forventningsfulde turister, der iført pigsko og vandrestave gør sig klar til en Glacier Hike. Og er du eventyrlysten, bør du gå med på opdagelse i en verden af fantastiske isformationer, jordfaldshuller og hvide, blå og grå nuancer.

Fra parkeringspladsen på vej til gletsjeren går du i klimaforandringens spor i den nu blotlagte gletsjerdal - og fremme ved Sólheimajökull får du fornemmelsen af hvor voldsomme naturkræfter der er på spil.

Kort

Vis på kort