Hvalsafari i Island

Få en mindre turistet oplevelse i de små fiskerbyer

I Reykjavik er udgangspunktet for en hvalsafari i byens gamle, charmerende havn. Det er også her de fleste turister sejler ud for at møde havets kæmper. Men mange af øens små fiskerbyer giver dig også muligheden for, at komme ud og observere hvalerne. Her er ekskursionerne mere personlige og med meget få turister ombord. Ikke mindst i Husavik og Akureyri, i det nordlige Island, hvor bugterne er rolige, knap så trafikerede, uspolerede og rige på føde.

Ingen garanti, men det er altid pengene værd

Det allerbedste tidspunkt at opleve hvalerne er i sommermånederne. Men sæsonen strækker sig fra ca. 1. april og varer frem til ca. 31. oktober. Som med alle hvalsafarier, er der ingen garanti for at se hvaler springe op fra dybet, marsvin og delfiner der leger tagfat eller lunder der flyver med høj fart over hovederne - især hvis du er lidt uden for højsæson. Der er til gengæld garanti for naturskønne omgivelser, snedækkede bjergtoppe, betagende solnedgange, og i vintermånederne er der mulighed for at se nordlys. Hvaler eller ej - uanset hvor meget du får set på turen, er det både tiden og pengene værd!

Husk søsygepiller

Havet er ikke altid din bedste ven og bugternes bølgegang kan til tider opføre sig uforudsigeligt. En hvalsafari varer mellem 2,5 til 3,5 timer, og er du ikke søstærk kan det derfor anbefales, at tage en søsygepille et par timer inden afgang. Heldigvis er arrangørerne også søde til, at dele piller ud og give dig information om vind og vejr, inden du stiger ombord.


"Tag altid varmt tøj på inden en hvalsafari og benyt dig endelig af de flyverdragter, du får udleveret på skibet. Det er koldere end du umiddelbart tror"

- Mogens, rejsespecialist i Lyngby