Søpapegøjer ved Borgarfjörður Eystri

Kom tæt på de søde havfugle 

Borgarfjörður Eystri er både navnet på fjorden og byen, som ligger i den østligste del af Island. Området er kendt for sine naturskønne omgivelser og dyreliv. Vandring er meget populært i områdets bjerge, hvor særligt en vandretur ind til Stórurð, får naturelskeres kæber til at ramme jorden.

Men størstedelen tager til Borgarfjörður Eystri på grund af en større koloni af søpapegøjer (lunder), som holder til ved kysten. Det anslås at cirka 10.000 par bygger rede ved Borgarfjörður årligt. Ved den store koloni er der lavet platforme, så du har mulighed for at stå ansigt til fjer med en af verdens absolut sødeste og flotteste havfugle.

Kenneth - Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort