Byen Taormina

Italiensk charme og trappegader

Der er skruet helt op for den italienske charme, når I går ned ad Taorminas travle gamle hovedgade. På hver side vokser små trappestier. De går nedad på den ene side og opad på den anden. Byen ligger nemlig på 250 meter højt på en skråning. Hvis I tager en afstikker op, kan det være, at I er heldige at støde på en gruppe bysbørn, der spiller fodbold på den lille Piazza Carmine foran den gamle kirke, der nu er et kunstmaleri. Taormina er fyldt med overraskelser som disse, og imellem alle de varme øjeblikke frister lækker mad, god vin, uvurderlige kulturskatte og fantastiske udsigter.

Historiske Taormina er en af Siciliens smukkeste perler, og på jeres kør-selv-ferie på Sicilien er det uden tvivl et must at gøre holdt her.

Livet leves i Taormina

Enorme Etna tårner sig op i baggrunden, og de lysende blå laguner lokker med sit afkølende vand, når du står på Piazza IX Aprilie. Pladsen, der både kan prale med middelaldertårnet Torre dell'Orologio, to kirker og den smukkeste udsigt, du kan forestille dig omdannes om aftenen til et dansegulv. Betragt de ældre ægtepar danse rumba, tango og standard til live musik. Her langes italienske drinks og vin over disken på de omkringliggende caféer og barer. Her leves livet - i én af de smukkeste af Siciliens historiske byer.

Oplev det historiske sus i maven

Som i de fleste af Siciliens byer er Taormina fuld af spændende aftryk fra både grækerne, araberne og romerne. Det græske teater, Teatro Greco er uden tvivl byens største seværdighed. Det 2.000 år gamle teater med kystlinjen og Etna i baggrunden er muligvis også verdens smukkeste scene. For de historieinteresserede er byen i øvrigt fyldt med flere spændende ruiner. Foruden de meget charmerende og spændende byporte, så er det romerske amfiteater, Teatro Odeon et rigtig godt udgangspunkt for at å lov til at mærke det, der historiske sus i maven, som man kun kan opleve, når man er der, hvor det skete.

Taormina er den perfekte destination for dig, der gerne vil have en bid af det sicilianske "dolce vita". Spis middagen på Trattoria Tutti Cca, brug et par timer på shopping og et drik et par kølige Aperol Spritz'er under en parasol på en lille piazza og tag på eventyr på den mikroskopisk lille, men paradisiske ø, Isola Bella.


"Er du interesseret i italiensk opera, så tag til Taormina i perioden mellem maj og september, hvor den populære operafestival finder sted. Måske er du heldig, at kunne se dit favoritstykke på det græske teater"

- Morten, rejsespecialist i Aarhus


Kort

Vis på kort