Autocamper - Bestilling, ændringer og afbestilling

HERUNDER FINDER DU SVAR PÅ DE MEST STILLEDE SPØRGSMÅL OM FERIE I AUTOCAMPER - BESTILLING, ÆNRINGER OG AFBESTILLING

Hvad er med i lejeprisen?

Europa:
Bortset fra de mindste vans/campingbusser, er alle autocampere udstyret med kogeblus, køleskab, kemisk toilet (kassettetoilet), varmesystem, frisk- og spildevandstank, sikkerhedsseler i til passagerer i opholdsområdet, servostyring, kabelrulle/strømkabel til 110V/230V, separat 12V batterisystem, batterioplader og radio. Ekstraudstyr såsom service, køkkenudstyr, linned, autostol, grill og snekæder m.m., kan bestille mod gebyr.

Derudover er følgende inkluderet i lejen:

- Fri kilometer *
- Ansvars- og kaskoforsikring (med selvrisiko) 
- Autohjælp ifm. ulykker og nedbrud
- Klimaanlæg (A/C) i førerkabinen)
- Udvendig rengøring
- Gasflaske
- Strømkabel/kabelrulle
- Vandslange eller vandkande
- Cykelstativ *
- Solsejl / markise *
- Niveau-kiler *
- Toiletkemikalier *

* Gælder ikke alle modeller

Bemærk, at forsikring og depositum kan variere fra land til land

Hvad er ikke med i lejeprisen?

Ekstraudstyr er aldrig med i lejeprisen, men kan bestilles eller forespørges mod gebyr når du bestiller autocamperen. I nogle tilfælde kan ekstraudstyr også lejes ved afhentning af autocamperen, men det er altid en fordel at bestille hjemmefra.

Følgende er IKKE inkluderet i lejeprisen:

 • Leje af udendørs campingstole og bord
 • Leje af autostole
 • Leje af grill
 • Leje af sengetøj
 • Indvendig rengøring og tømning af autocamperens tanke
 • Overnatning på campingpladser
 • Campingpas
 • Vej-, bro- og færgeafgifter
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Brændstofforbrug
   
Hvordan reserverer/bestiller jeg en autocamper?

Du har 2 muligheder når du vil bestille en autocamper:

Via en rejsespecialist (anbefalet)
Når du bestiller autocamper via en af vores rejsespecialister, kan vi sammen afdække behovet, så du får den rigtige model samt tilbehør til din kør-selv-ferie i autocamper. Vi kan samtidig hjælpe med og koordinere flybilletter, startpakke med hotelovernatninger, udflugter, rejseforsikring osv. Kort sagt, vi sørger for at du får en pakkerejse, så du dermed er dækket ind hvis noget går galt. Når du bestiller autocamper via en rejsespecialist har du også mulighed for at at få 500 kr. rabat pr. lejemål hvis du er medlem af FDM.

Online
Her på hjemmesiden kan du i nogle tilfælde (primært Europa) bestille og betale for autocamperleje. Du får overblikket over de enkelte modeller og hvilke features de indeholder. Du kan også benytte vores online bestillingsmodul som inspiration for at kende dine muligheder - derefter kan du bestille hos en rejsekonsulent. Du kan foretage online bestilling af Cruise America autocampere i USA, men betalingen foregår via en af vores rejsespecialister. Bemærk, det er ikke muligt at få 500 kr. FDM-medlemsrabat når du bestiller autocamper online. Bestil i stedet via en af vores rejsespecialister for at få rabatten.

Hvordan kan jeg betale for leje af autocamper?

Din autocamper-reservation kan betales sammen med resten af din bestilling, fx. flybilletter, hotel, rejseforsikring mv. Du kan betale med kreditkort eller via bankoverførsel eller et FDM travel gavekort.

Er et muligt med envejsleje af autocamper?

Envejsleje kan normalt lade sig gøre, men er altid på forespørgsel - vi tjekker altid for dig. Envejsleje medfører næsten altid et ekstra gebyr, der skal betales lokalt eller på forhånd, da autocamper-udlejningsselskabet skal flytte køretøjet tilbage til den oprindelige placering.

Nogle udlejningsselskaber tilbyder kun envejsleje inden for landets grænser, mens nogle få udlejere tilbyder internationale envejsudlejninger.

Envejsgebyret kan i nogle tilfælde være meget højt. Omvendt kan der opstå situationer hvor envejsleje er gratis i situationer hvor udlejningsselskabet alligevel skal have flyttet autocampere fra et sted til et andet. Ofte er der gode muligheder i foråret, når der skal flyttes autocampere i USA fra Midtvesten til Vestkysten. Kontakt os for at høre nærmere.

Hvad med ekstra chauffører?

Det er altid rart at flere kan deles om kørslen. Når du bestiller en autocamper, kan vi registrere en eller to ekstra chauffører mod gebyr. Alternativ kan du også registrere ekstra fører når du afhenter autocamperen.

De fleste udlejere tillader maksimalt to ekstra chauffører. Husk gyldigt kørekort og pas på alle chauffører.

Er kreditkort påkrævet ifm. leje af autocamper?

Ja, afhængigt af udlejerens lejepolitik vil et depositum (som normalt svarer til selvrisikoen), blive blokeret eller debiteret på dit kreditkort i lejeperioden. Husk, kreditkortet skal være i samme navn som den person der står på lejekontrakten.

Er der en minimumlejeperiode?

Det afhænger af sæsonen. De fleste udlejere kræver minimum 6-7 dages leje og i sommersæsonen ofte 13-14 dage.

Kortere perioder kan normalt lade sig gøre, men er altid på forespørgsel.

Er ansvars- og kaskoforsikring inkluderet i lejen?

Ja, en ansvars- og kaskoforsikring (med selvrisiko) er altid inkluderet i autocamperlejen. I de fleste tilfælde er det muligt at tilvælge/opgradere til specielle forsikringspakker og muligheder, der reducerer selvrisikoen og ansvarsdækningen mv. Disse ekstra forsikringer kan bestilles og betales på forhånd eller ved afhentning.

Ligesom når du lejer en bil, så er det ikke unormalt at du ved afhentning af autocamperen bliver tilbudt ekstra forsikringer på stedet. Sådanne køb er altid frivillige, og hvis du skriver under, har du indgået en bindende aftale med udlejeren udenom FDM travel, som ikke kan fortrydes. Sørg for at tale autocamper-forsikringsforhold grundigt igennem med din FDM rejsespecialist, så du ved hvad du har bestilt hjemmefra og hvad du evt. kan/bør tilvælge på stedet.

Kan jeg ændre en autocamper reservation?

Ændring af rejsedatoer eller autocamper type/kategori afhænger altid af tilgængeligheden på dine valgte datoer. Ændringer er altid på forespørgsel.

Ændrer du til en dyrere periode/sæson eller en større kategori, må du forvente en prisdifference, som kan være uforholdsmæssig stor, da udlejningsselskaberne opererer med prissætning på baggrund af efterspørgsel og ikke faste priser.

Kan jeg annullere en autocamper reservation?

Hvis du ønsker at annullere din autocamperleje efter den endelige bekræftelse, resulterer dette altid i et annulleringsgebyr, som er fastsat af udlejningsselskabet. Læs derfor altid afbestillingsbetingelserne inden du bestiller din autocamper.

Du skal forvente at annulleringsgebyret kan være på 40-60% af lejens pris hvis du annullerer mellem 60 og 14 dage inden lejeperioden. Annullerer du først i sidste øjeblik, dvs. fra 14 dage til og med afhentningsdagen, kan annulleringsgebyret være helt oppe på 90-100% af lejens pris, hvilket betyder at du næsten ingenting får tilbage. Husk derfor altid at læse annulleringsbetingelserne inden du bestiller din autocamper.

Derudover opfordrer vi på det kraftigste til at du tegner en afbestillingsforsikring ifm. din rejse, så du kan få pengene tilbage via dit forsikringsselskab, hvis din rejse/autocamperleje bliver forhindret pga. sygdom INDEN afrejse. Husk, der er forskel på en afbestillingsforsikring (gælder ved sygdom inden rejsen) og en rejseforsikring (gælder under rejsen).

Kontakt os