Gode råd om billeje i Canada

Få den bedste billeje i Canada

Bestil i god tid
Prisen varierer ligesom flypriser fra dag til dag. Som regel er lejebilen billigere, jo før du bestiller.

Selvrisiko
Selvrisiko betyder at du hæfter for et beløb, hvis uheldet er ude. I Canada er alle vores 3 specialpriser med reduceret selvrisiko.

Garanti 
Bestiller du fly og billeje samlet, er du sikret med pakkerejseloven.

Tænk før du tanker 
”Tænk før du tanker” betyder ganske enkelt, at du lige bør overveje, hvilken type afregning hos AVIS, som passer bedst til dit kørebehov. Der er følgende tre muligheder:

  • Fuld til fuld tank. Dette kan være den billigste mulighed. Det betyder, at du betaler for forbrug og selv tanker op inden aflevering.
  • Fuld til tom tank. Her betaler du for en hel tank, når du afhenter bilen, og afleverer bilen utanket.
  • Forbrugsafregning. Dette kan være den dyreste mulighed. Her betaler du ikke for en hel tank, og fylder ikke bilen op, inden du afleverer den. AVIS fylder bilen op og opkræver højere literpris samt et servicegebyr.

Find rundt med GPS 
AVIS tilbyder dig at leje en GPS. Alternativt kan du medbringe din egen eller købe en GPS i FDMs netbutik.

Bestil online

Sådan får du den bedste billeje

Når I vælger udlejningsbil hos os, er der tænkt på det hele – også det med småt. Vores billeje inkluderer forsikring mod biltyveri og skade på bil, og med mindst mulig selvrisiko undgår I store, ubehagelige overraskelser i forhold til eventuelle skader. Når I afhenter bilen, er det blot at vælge, om I vil betale for en tankfuld benzin, eller om I vil returnere bilen med fuld tank – og så er I ”on the road”.

Billeje og afhentning

Du bør altid bestille din udlejningsbil hjemmefra, da det giver dig den bedste pris og det største udvalg. Samtidig er de fleste formalia på plads hjemmefra. 

Typisk afhenter du din bil i lufthavnen, umiddelbart efter ankomsten til Canada. Lejer du bil hos Avis i Canada via FDM travel er du sikret en billeje, der inkluderer forsikring mod biltyveri og skade på bil, hvor selvrisikoen er mindst mulig (300-500 CAD afhængig af bilens størrelse).

Det kan i nogle tilfælde være en fordel for dig at afhente bilen på en destination og aflevere den på en anden. Afhenter du fx bilen i Calgary og afleverer den i Vancouver. Det kaldes envejsleje, og det er muligt mellem en del (ikke alle) destinationer i Canada. Som udgangspunkt kommer der et tillæg på lejen, når bilen afleveres et andet sted. Tillæg for envejsleje vil blive oplyst ved bestilling af bil.

Hvilken bil passer til din ferie?

Langt de fleste turister i Canada vælger at cruise rundt på de canadiske landeveje i en stor personbil med god plads og masser af komfort. Lad være med at spare på pladsen, for det koster ikke ret meget ekstra at gå en klasse op. Afstandene er meget store i Canada, og du vil sætte pris på den ekstra plads, når du først er ude at køre. Køreture på mange hundrede kilometer på en enkelt dag er ikke usædvanligt.

Drømmen om at køre i en åben bil har mange. Nogle cabrioleter har kun plads til 2 personer og deres bagage, mens andre er behagelige nok til 3, hvis de begrænser bagagen. Glem alt om store kufferter. Pak i bløde rejsetasker.

Er I en familie på fx 4 personer, så vælg en god stor amerikansk bil med et stort bagagerum. Igen er det vigtigt med god plads i bilen. Storfamilier må op i minibusklassen, men overvej også at leje 2 biler, da I så kan splitte selskabet op i 2 grupper med hver sin destination undervejs.

Firehjulstrækkere er også populære biler, men det er få steder, der virkelig er behov for firhjulstræk, og I skal være opmærksomme på, at de generelt er mere benzintørstige, end standardbilerne. 

Valget af bilmodel skal naturligvis afspejle, hvor I har tænkt jer at køre hen i Canada. Skal I op og klatre på de små bjergveje i Rocky Mountains, bør I nok overveje en firehjulstrækker, der vil have perfekte køreegenskaber på de stejle bjergveje. Men en god, solid udlejningsbil uden firehjulstræk kan også sagtens være med på de fleste veje oppe i højderne.

Sikkerhed på turen

Avis har mere end 1.600 udlejningsstationer over hele Nordamerika, og derfor er der aldrig langt til hjælpen, hvis I fx pludselig får en fejlindikation på bilen. I så fald kontakter I bare det nærmeste Avis-kontor, der så vil hjælpe jer.

Benzinøkonomi

Mens priserne på billeje i Canada er meget rimelige, er prisen på benzin steget i de seneste år. Selvom priserne endnu ikke har nået europæiske niveau, så udgør benzin i dag en vigtig post på feriebudgettet, som du skal tage med i din planlægning, når du vælger bil. Dieselbiler er stadig en sjældenhed i Canada – især blandt udlejningsbiler.

GPS - Godt på vej med Avis Where2

Avis Where2 er det beskrivende navn for en uundværlig bærbar GPS udviklet af Garmin. Ud over at Avis Where2 hjælper jer med at finde vej til jeres hotel og guider jer sikkert og præcist gennem Canada, så indeholder GPS’en også en lang række andre informationer om restauranter, hoteller og seværdigheder, som I møder undervejs. Med Avis Where2 kan I opleve den ultimative frihed i hvilken som helst biltype, I måtte ønske at leje.

I kan også vælge at medbringe jeres egen GPS hjemmefra. I skal så bare huske at have den opdateret med de relevante kort over Canada og eventuelt USA, hvis I også skal syd for grænsen.