Fiskerbyen Reine

Byen er et godt udgangspunkt for vandreture

Reine er en utrolig smuk fiskerby, hvis historie går tilbage til 1743. Ud fra Reine finder du en lille øgruppe, hvor især Hamnøy, Sakrisøya og Toppøya bør besøges. Den lille hovedvej E10 forbinder alle 3 øer, og fra broen mellem Hamnøy og Toppøya, vil du med stor sandsynlighed observere en lang række fotografer, som tager billeder af rorbuerne på Hamnøy.

I og omkring Reine er der flere ikoniske vandreture, som tager dig op i højderne, og hvorfra du vil få en fantastisk udsigt over Lofotens bjergtagende natur. Der er især to vandreture, som vandrere fra hele verden kommer til området for:

Reinebringen

Dette er uden tvivl den mest populære vandretur på hele Lofoten. Det er en kort, men meget stejl vandretur, hvor du følger en sti langs bjergsiden. Det er en udfordrende vandretur, som er cirka 1,5 kilometer lang, men forvent at det tager mellem 2 til 3 timer. Når du når toppen af Reinebringen, vil du blive belønnet med en fantastisk udsigt over Reine og den omkringliggende kyst. Vi anbefaler, at du tager gode vandresko eller -støvler på, og sigter efter en skyfri dag, da en våd vandresti og mulige tordenskyer kan være farligt.

Tindstinden

Dette er en anden god vandretur i Reine-området – og et rigtig godt alternativ til Reinebringen. Vandreturen starter nord for søen Sørvågvatnet og er en let til moderat vandretur på 2 kilometer. Forvent at det tager mellem 1-1,5 time, at gå denne tur, da du bevæger dig 490 højdemeter. Fra toppen af Tindstinden vil du kunne nyde udsigten over Ågvatnet, byerne Å, Moskenes og Sørvangen.

Kort

Vis på kort