Ringstrasse i Wien

Den flotteste gade i Wien

Den storslåede Ringstrasse eller Ringen som wienerne for det meste siger, er en fire km lang og 57 m bred paradegade, der løber som en ring rundt om den ældste del af Wien, Den Indre By - deraf navnet. På Ringstrasse ligger opera, teater og museer side om side. Allerbedst oplever du alt dette fra sporvogn 1 eller 2, der kører rundt om Ringstrasse i en uendelighed, men i hver sin retning. Bagved Ringstrasse finder du Museumskvarteret, hvor det pulserer af liv døgnet rundt og bydelen Spittelberg med masser af anderledes og alternativ kultur. Ringen blev bygget i årene 1854 til 1910, der hvor den gamle bymur tidligere var. Langs med Ringen blev en lang række officielle bygninger opført i den mest overdådige stil, Historismen, der lod sig inspirere af gamle traditioner.

fotogene bygninger

I dag hører bygninger som parlamentet eller Postsparkasse til de mest fotograferede i Wien. Du har ikke været på ferie i Wien, hvis du ikke har gået et stykke langs med Ringstrasse og beundret helheden. Desuden ligger de vigtigst museer, den berømte Staatsoper og adskillige andre attraktioner langs Ringstrasse. Hele ideen med Ringen var nemlig at vise resten af Verden, at Østrig var en verdensmagt med styr på tingene. Blandt de arkitekter der fik mulighed for at bygge med var Theophil Hansen, en dansk arkitekt, som fik sit store gennembrud med de bygninger, han tegnede i Wien. Også private personer tillod sig den luksus at bygge et privatpalæ langs med Ringen. Men det var faktisk ikke så eftertragtet, for stedet var jo en byggeplads i næsten 50 år. Derfor er der ikke så mange, som man måske skulle tro.

Ringstrasse’s caféer og parker

Til gengæld ligger der adskillige flotter cafeer og parker langs Ringstrasse, for folk skulle jo have et sted at gå hen, når de gik tur. Berømte parker er Stadtgarten, Volksgarten og Burggarten, mens de kendteste cafeer er Cafe Landtmann og Cafe Schwarzenberg. Her kan du få en god kop stærk kaffe og et stykke kage at styrke dig på, før du går videre.

Transport på Ringstrasse

Der er flere måder at bevæge sig langs Ringstrasse på. Den bedste er til fods, men det er lidt af en travetur. Du kan også leje en bycykel flere steder på Ringstrasse. Den første time er gratis, og den anden time koster 1 €. Der er cykelsti hele vejen, så det er forholdsvis sikkert. Der findes også guidede cykelture langs Ringen. Hvis du helst bare vil lade dig transportere, kan du tage sporvognen. Der går en gul turistsporvogn hele vejen rundt om Ringstrasse, mens du skal skifte mellem sporvogn nr. 1 fra Schwedenplatz til Parlamentet og sporvogn nr. 2 fra Parlamentet til Schwedenplatz.

Kort

Vis på kort