Shopping i Wien

Tag en tur langs strøggaderne i centrum

Wien er ikke kun et besøg værd, fordi du gerne vil opleve noget kultur og de mange seværdigheder. Det er også en god by at shoppe i. Udvalget er nemlig kæmpestort, hvad enten du er til Highend mærkevarer eller kreative superfund hos unge designere i de små sidegader udenfor Ringgaden. Prismæssigt ligger varer som tøj, sko og tasker generelt ikke langt under de danske, men udvalget er et andet, og du kan være heldig at gøre et godt kup.

På de store strøggader i centrum er forretningerne i den fashionable ende med endeløse fristelser inden for fransk og italiensk mode og sko, accessoires, glas, juveler og parfumeri. Alt og alle har stil i Wien. I den klassiske strøggade Mariahilfer Strasse mellem indre by og Westbahnhof ligger stormagasinerne, de store kædebutikker og masser af små butikker med trendy mode og sko.

Shopping i Wiens gågader

I Wiens centrum kan du starte med gågaderne: Fra Kärnter Strasse kan du gå over Graben hen til Kohlmarkt. På Kärntner Strasse ligger en række store kæder, men også et par stormagasiner, hvor du nemt kan blive hængende i længere tid. Tjek krystalgiganten Swarowskis fantasifulde megastores og kæmpeparfumeriet House of Douglas. Graben er en bred plads, hvor der sker en masse, og hvor man skal skubbe sig frem gennem masserne. Kast et blik på vinduerne hos skrædder Knize i nummer 13 - et eksempel på én af de mange gamle velholdte forretninger i Wien. Kohlmarkt, gaden der fører op mod kejserslottet Hofburg, huser især dyre luksusmærker som Louis Vuitton, men også konditoriet Demel, hvor du skal unde dig selv en kop kaffe og måske en dåse kandiserede violer. Det smukke konditori Demel er én af Wiens store seværdigheder.

Mariahilferstrasse - et shopping mekka

Wiens største shoppinggade hedder Mariahilferstrasse. Den begynder bag Kunsthistorisk Museum og strækker sig et par kilometer væk fra centrum. Her finder du alt, hvad du tror, du kunne gå hen og få brug for. Udvalget, især af modetøj, er stort og det er almindeligt kendt. Derfor skal du helst ikke gå derhen en lørdag formiddag, hvor mængden af indkøbslystne er enormt. Tjek især de store skoforretninger. Er du mere til ukendt design, så skal du opsøge de to områder Kirchengasse/Lindengasse i 7. distrikt og Freihausviertel/ Schleifmühlgasse i 6. distrikt. De mange små forretningslokaler har lokket en masse kreative hoveder til, der sælger alle former for design fra møbler og over æggebægre til raffineret lingeri.

Souvenirer shopping på Hotel Sacher

Vil du medbringe souvenirs udover det sædvanlige med hjem er det en god ide at kigge forbi Hotel Sacher i begyndelsen af Kärntner Strasse. Her kan du shoppe et eksemplar af den berømte chokoladekage Sacher Torte i en flot æske – og indtil flere størrelser. Du kan faktisk også få den sendt, hvorhen i verden du vil. Måske er det en god ide, hvis du allerede har fyldt taskerne med resultatet af din shoppingtur i Wien!

Kort

Vis på kort