Restaurant Gambrinus i Lissabon

En skjult perle

Som så mange andre restauranter, barer og caféer i Lisssabon er også restaurant Gambrinus nem at overse. Det beskedne indgangsparti er ikke noget, der springer i øjnene, så du skal kende adressen - restauranten ligger i nærheden af Rossio-banegården på en lille plads bag Nationalteatret. Indretningen er macho med læderstole og borde på det smukke hvide kakkelgulv under et rustikt bjælkeloft. Betjeningen er høflig og en lille ting som at få sit portvinsglas varmet op inden de ædle dråber hældes i, er en naturlig ting.

Skaldyrsbisque og fisk

Gambrinus har et stort varieret menukort med mange specialiteter. Supperne, især skaldyrsbisquen er fabelagtige, kylling piri-piri er stærk og uovertruffen og deres deserter udsøgt kunstfærdige. Hovedattraktionen er ubetinget restaurantens retter med fisk og skaldyr – på Gambrinus får man noget af det bedste indenfor den genre i Lissabon.

Kaffe og cognac

Kaffe og en god gammel cognac eller en lokal aguardente (portugisisk brandy – direkte oversat betyder aguardente ”brændende vand” eller ”ildvand”) er den perfekte måde at slutte en overdådig middag af med.

Kort

Vis på kort