Ruter til Normandiet og det vestlige Frankrig

Via Hamborg - uforglemmelige oplevelser på vejen gennem Tyskland

Kører I gennem Tyskland, hvorfor så ikke bytte de store motorvejspladser ud med hyggelige byer og sjove oplevelser på jeres kør-selv-ferie til Paris, Normandiet, Bretagne eller det vestlige Frankrig? Her kan I både se blomstrende frugtplantager, gå på opdagelse i spændende historiske byer eller fylde jeres rejse med kunst og banebrydende arkitektur. Har I familiens yngste med på tur, kan et stop i en forlystelsespark være lige det, der holder humøret oppe. Rigtig god køretur.

Oplevelser undervejs

Hamborg til Liége: Ca. 530 kilometer

Frugtplantager i Altes Land

Sydvest for Hamborg ligger området Altes Land, der populært kaldes for Tysklands frugthave. Her mellem 10 millioner frugttræer, primært æble-, kirsebær- og blommetræer, venter der en velduftende og idyllisk pause fra motorvejen. Denne omvej er en smuk oplevelse både i foråret, når her er dækket af hvide blomster og i efteråret, når luften dufter sødligt af solmoden frugt. De to fine småbyer Buxtehude og Stade er begge hyggelige stop, hvor en slentretur langs kanalerne i de gamle bydele byder på historiske oplevelser og masse af skønne restauranter.

En eventyrlig pause for hele familien

I Familienpark Sottrum findes der en verden af sjov for store og små. I dette kreative oplevelsesland kan I sejle med tømmerflåder på floden, overliste pirater, gå på jagt efter ædelstene og boltre jer på forskellige legepladser. Her kan ungerne snildt få sig et par begivenhedsrige timer, inden I fortsætter køreturen.

Livsnydernes Bremen

Bremen er en storby med historie og selvstændighed. Besøg fx det UNESCO-beskyttede rådhus, hvis overdådigt pyntede ydre og prægtige indre er en smuk demonstration af den tidligere hansestads magt og rigdom. Oplev den specielle Böttcherstrasse med spændende arkitektur og museer, eller gå på kaffe- og chokoladerov i de mange specialbutikker. I bydelen Schnoor ligger maleriske småhuse som perler på en snor. Her bliver I omfavnet af de smalle gader fyldt med gallerier og kuriositeter og ikke mindst duften fra de mange hyggelige spisesteder. Skal benene strækkes inden I fortsætter køreturen, kan I slentre en tur ad Schlachte-promenaden langs den gamle havn.

Historiske Osnabrück

Osnarbrück er et perfekt sted at holde en velfortjent kørepause. Byen, der ligger ganske tæt ved motorvejen, byder nemlig på masser af historie, gastronomi og kunst i særklasse. Det charmerende gamle centrum og rådhus dannede i sin tid ramme om deklareringen af den Westfalske Fred, og i dag begejstrer de gamle huse og fabriksbygninger til stadighed med hippe cafeer, hyggelige restauranter og trendy butikker. Er I kunstinteresserede, så er Felix-Nussbaum-Haus og det verdensberømte Kunsthalle Osnabrück bestemt et besøg værd. UNESCO Global Geoparken byder på store naturoplevelser, og diverse markeder, musik og events fylder ofte gadebilledet. Børnene kan underholdes i Osnabrück Zoo eller Moskaubad med bl.a. udendørs pools og legepladser. Her findes noget for enhver smag.

God stemning i historiske Münster

Münster er en henrivende, karakterfuld by, hvor I både finder ungdommelig livsglæde og historisk charme. Ved Prinzipalmarkt er kulissen fuldendt med bindingsværkshuse og buegange; i byens ældste handelsgade, Salzstrasse, finder I Barockinsel med kirker og en smuk barokhave, og i Ludgeriviertel er stemningen høj blandt cafeer, barer og restauranter. Også Pablo Picasso-museet er en udmærket årsag til at besøge byen, ligesom den kreative atmosfære ved Kreativkai i det gamle havnemiljø er en spændende oplevelse. I Münster kan I nyde livet for en stund.

Banebrydende arkitektur i Düsseldorf

I kan med fordel tage en afstikker til Düsseldorf, der venter jer med fascinerende arkitektur, sprudlende kulturliv og et endnu mere festligt barmiljø. Historiske Altstadt bryster sig af at være ”verdens længste bar”, da beværtningerne ligger tæt og garanterer en god fest. Fra toppen af Rheinturm kan I få et overblik over byen fra 168 meters højde, eller I kan gå på opdagelse i hippe kvarterer som Medienhafen; det gamle havneområde, der bugner af restauranter, barer og spændende ny arkitektur. God fornøjelse.  

I fortsætter ad A40 (A52, hvis I kører inden om Düsseldorf) til den hollandske grænse, videre gennem Belgien til Vestfrankrig.

Alternative rute over Hannover

Hamborg til Hannover: ca. 150 kilometer

 • Fra Sjælland: Færgen Rødby-Puttgarden
 • Følg A7 fra Hamborg til Hannover
 • Fortsæt ad A352 og A2
 • Fortsæt ad A1 mod Köln
 • Fortsæt ad A4 mod Aachen
 • Fortsæt ad A44/E40 til Belgien

Lüneburger Heide

I kan forskønne jeres køretur med et besøg i det skønne hedelandskab Lüneburger Heide, der har en romantisk aura over sig. Lyngets lilla nuancer med enklaver af grønne buske, blåbær og græssende får, der fuldender den idylliske scene, er et utroligt smukt skue, når det står i flor i august og september. En smuttur til Lüneburger Heide er perfekt, hvis I ønsker en smuk oplevelse af den uberørte tyske natur lidt væk fra motorvejen. Har I børn med, kan I også få en vaskeægte afrikansk safarioplevelse i Sarengeti-Park Hodenhagen, Tysklands største storvildtreservat.

Heide Park, et paradis for børn

Godt 80 km fra Hamborg ved Soltau ligger Tysklands største forlystelsespark Heide Park. Her venter en verden af gys og grin med mere end 50 attraktioner, shows og forlystelsesskove for de mindste. Slip ungerne fri et par timer i parken, så har I garanteret godt humør og en masse at tale om, når turen går videre sydpå.

Pause blandt bindingsværkshuse i Celle

Godt 40 km uden for Hannover ligger den fortryllende lille købstad Celle, der er det perfekte afbræk fra motorvejen. De hundredvis af smukt dekorerede bindingsværkshuse og byens elegante slot kan fortælle en spændende historie. Og det gør de bogstaveligt talt, hvis I finder de fem talende gadelamper, der står i gågaden og glædeligt fortæller forbipasserende om fortidens aristokratiske borgere. Den charmerende by byder desuden på masser af hyggelige restauranter og cafeer, hvor I kan samle energi til resten af turen.

 

Hannover til Liège: ca. 400 kilometer

Rottefængeren i Hameln

Byen Hameln fortryller jer med historiefortælling og fantasifuldt fløjtespil. Det er selv samme lyd som den lumske rottefænger i 1284, ifølge sagnet, brugte til at lokke byens børn væk hjemmefra. Hver dag kan I høre hans fortryllende melodi, når figurerne og klokkespillet ved Hochzeitshaus fortæller den gamle historie. Eller I kan opleve sagnet bragt til live, når det imponerende og omfattende Rottefængerspil fylder byens torv hver søndag fra maj til september. Rottefængersagnet runger også mellem byens blomsterprydede bindingsværks- og renæssancehuse, hvor I kan lade de små rotter guide jer til byens seværdigheder.

Sprudlende livsglæde i Köln

Köln er sprudlende glæde med barer, hvor den lokale øl Kölsch flyder i en lind strøm og rhinske specialiteter fylder maven. Muntre studerende, nysgerrige turister og livsglade lokale blander sig i gaderne ved Alter Markt og Heumarkt, mens Musical Dome, storslåede museer, den insisterende domkirke Kölner Dome og Rhinpark tilfredsstiller de kulturhungrende. Köln er måske Tysklands mest glade by og et festligt stop, når jeres kør-selv-ferie går mod Belgien, Normandiet eller Vestfrankrig.

Herfra fortsætter I ad A4 mod Belgien og derfra videre til Frankrig.

Vores tips

  Scenisk rejse langs Meuse-floden

  Hvis I har lyst til en smuk rejse igennem Belgien, så tag den lidt længere tur over byen Namur, hvorfra I kan følge Meuse-floden ned over den franske grænse. Floden, der bugter og snor sig igennem et frodiggrønt område, gemmer på mange småbyer med gode restauranter og en velfortjent pause i solen.

  Besøg fx byen Dinant, hvor det rustikke citadel tårner over byen fra en klippetop, og katedralens løgformede tårn rejser sig højt over byens tage. Nyd stemningen på restauranterne langs flodens bredder, eller gå på jagt efter saxofonerne, der står spredt i hele byen til minde om instrumentets ophavsmand og opfinder, Adolphe Sax. Når I kører videre, kan I passende besøge Château de Freÿr, der er det måske mest sceniske af Meuse-dalens slotte.