Købstaden Celle

Bindingsværksidyl og dansk historie

Celle er en fortryllende købstad, hvor hundredvis af smukt dekorerede bindingsværkshuse og et elegant slot kan fortælle en spændende historie. Og det gør de bogstaveligt talt, hvis I finder de fem talende gadelamper, der står i gågaden og glædeligt fortæller forbipasserende om fortidens aristokratiske beboere. 

I år 1771 blev den danske Dronning Caroline Mathilde og livlæge og statsråd Struensee smidt i fængsel i Blåtårn i København efter en kærlighedsskandale. Struensee blev senere henrettet på grusomste vis på Øster Fælled og Caroline Mathilde tvunget til exil i Celle, hvor hun boede i slottets østfløj i årene 1772-1775. I dag er en del af slottets museum viet til Caroline Mathilde.

Celle er også kendt for sine 500 pragtfulde, smukt restaurerede og fredede bindingsværkshuse, der gør byens Altstadt til noget ganske særligt. Et gågadeområde, der forener historie og forretningsliv og danner de skønneste rammer om en dejlig shoppingtur.

Og i Celles omegn finder I også mange interessante oplevelser, fx det spændende Kloster Wienhausen og Mindesmærket Bergen-Belsen.

Kort

Vis på kort