Ruter til Østrig, Italien og Kroatien - via Rostock

Gør turen gennem Tyskland til en del af oplevelsen

Kommer I fra Sjælland, kan det være et behageligt alternativ at tage færgen Gedser-Rostock og køre over Leipzig og München. Her venter et pulserende kulturliv i Leipzig, middelalderidyl i smukke Erfurt, historiske stunder i Nürnberg og bayersk stemning i München. Færgeturen er noget længere, men til gengæld er der ofte mindre trafik på motorvejen, så I kan nyde turen gennem Tyskland til fulde.

oplevelser undervejs

ROSTOCK TIL LEIPZIG: CA. 380 KM

Blomsterbyen Werder ved Havels bred

Blomsterbyen Werder er et fantastisk afbræk fra motorvejen. Byen ligger smukt på Havels bred omringet af frodig skov. De hyggelige brostensgader, gamle huse, kirker og frugttræer danner en malerisk ramme om en frokostpause på én af restauranterne langs flodens bred.

LEIPZIG TIL MÜNCHEN: CA. 430 KM

Kreative Leipzig

Er I i humør til lidt storbystemning på jeres rejse, så brug et par timer i pulserende Leipzig. I de gamle brostensbelagte gader lyder tonerne af bysbarnet Johann Sebastian Bach, alt imens unge designere og kreative typer sørger for en trendy kunst- og kulturscene i gamle DDR-bygninger og fabrikker. Besøg fx Spinnerei med dens mange spændende gallerier og designbutikker, eller gå på opdagelse i byens mange museer.

Gå i Luthers fodspor i Erfurt

”Erfurt med de mange tårne”, som Martin Luther kaldte byen, prydes af spir og tårne fra kirker og klostre, der strækker sig mod himlen. Med en af Tysklands største og smukkeste middelalderbydele er Erfurt en historisk afstikker fra motorvejen. Her, blandt smukke kirkelige bygninger og godt 142 broer, vandrede selveste Martin Luther rundt i de fem år, han levede i byen. I kan gå I hans fodspor eller blot tage en pause på en af restauranterne ved byens mange indbydende pladser omgivet af bindingsværk, god stemning og attraktive butikker.

Forfriskende røg-øl i Bamberg

Bamberg er en eventyrlig perle med farverige træhuse langs floden, blomsterranker og bedårende bindingsværk i brostensgaderne. Her kan I besøge de UNESCO-beskyttede bygningsværker og nyde den idylliske bys enestående stemning. Trænger I til en lille forfriskning, bør I smage på deres røg-øl, Rauchbier, der serveres på byens mange små bryggerier.

Playmobil Funpark

I den lille by Zirndorf i nærheden af Nürnberg ligger et univers fuld af kæmpedinosaurer, piratskibe, cowboys og ridderborge. Har I de helt små børn med på kør-selv-ferie, så vil de elske at besøge Playmobil Funpark, hvor de kan lege deres vildeste fantasier. Så er det værste krudt blevet brændt af, og der er masser at snakke om på resten af turen.

Shopping, biler og middelalderstemning i Ingolstadt

Ingolstadt er et sted for hele familien. Blandt de kønt restaurerede gavlhuse, imponerende fæstningsanlæg og himmelfarne tårne summer universitetsbyen af livsglæde og modernitet. Restauranter indbyder til smagfuld afslapning og nydelse, og det attraktive outlet-shoppingcenter Ingolstradt Village med sine over 100 mærkevarebutikker kan tilfredsstille enhver shopaholic. Banker jeres hjerte derimod for teknik, bilhistorie og rendyrket elegance, kan I besøge Audi Forum og deres biludstillinger.

MÜNCHEN TIL SALZBURG: CA. 145 KM

STORBYSTEMNING I MÜNCHEN

München smager af ægte tysk folklore og imødekommende storbystemning indhyllet af historiske bygninger og Biergartens. Som scene for den årlige Oktoberfest fylder ølkulturen en del i byen, men München byder også på pompøse monumenter, guldbelagte statuer og moderne virksomheder som BMW. Besøg det overdådig Neues Rathaus i nygotisk stil, udforsk den guldbelagte teatersal i slottet Residenz og gå på opdagelse i Nymphenburg-paladset. I de bugnende boder på Viktualienmarkt kan I smage på de lokale specialiteter. Vælger I at overnatte i München, venter der en skøn aften med bayersk stemning.
 

EVENTYRKONGENS OVERDÅDIGE SLOT

Når I drøner det sidste stykke igennem Tyskland ad A8 går rejsen lige forbi Chiemsees blågrønne sølandskab. På den lille ø Herreninsel, der kan nås fra byen Prien am Chiemsee, ligger det imponerende slot Herrenchiemsee, der er en efterligning af selve Versailles-slottet. Herrenchiemsee er en helt igennem overdådig barok oplevelse. Slottet blev bygget af den gale bayerske konge Ludwig II i slutningen af 1800-tallet. Kong Ludwig bliver gerne kaldt for eventyrkongen, da han eftersigende var sindssyg og meget opslugt af Wagners operaer. Slottene er da også en eventyrlig oplevelse.  

MOZARTS BY SALZBURG

Den gamle middelalderborg tårner over Salzburg fra sin klippetop; et vidnesbyrd om byens storhedsperiode, hvor det hvide guld, saltet, bragte byen masser af rigdom. Bysbarnet Mozart sørgede derimod for at gaderne stadig den dag i dag er fyldt med musik, og cafeer serverer noget af verdens bedste øl. Salzburg Designer Outlet er stedet for en god handel, og børnene vil forelske sig i det imponerende legetøjsmuseum. Salzburg er bestemt værd at bruge et par timer i, inden I fortsætter jeres kør-selv-ferie til Italien eller Kroatien.

 

ALTERNATIV RUTE FRA LEIPZIG TIL ØSTRIG OG ITALIEN

Leipzig til Passau - ca. 460 km

  •          Følg A72 og A93 mod Regensburg
  •          Fortsæt ad A3 til Passau

Tip: på denne rute undgår I at runde Nürnberg og München, der begge kan være ret trafikerede.

Freizeitpark Plohn

Har I småbørn med på jeres kør-selv-ferie, kan I besøge Freizeitpark Plohn, hvor rutsjebaner, dinosaurer og eventyr finder sammen i en skøn forening. Her kan ungerne løbe sig trætte, inden I fortsætter jeres rejse videre sydpå. Så er både deres og jeres humør i top til resten af turen.

Tradition og moderne kunst i Regensburg

2.000 års historie runger i gaderne i den gamle bydel i Regensburg, der især er domineret af sin imponerende katedral. De mere end 1.500 fredede bygninger har sat byen på UNESCO's verdensarvsliste, og ud over den fine stenbro Steinerne Brücke, St. Johann kirken, Krauterermarkt og det historiske Adler-apotek gemmer byen på mange charmerende kvarterer og ikke mindst et sprudlende kulturliv. I Regensburg forenes tradition og moderne kunst og kultur, så der er noget for enhver smag.

Idylliske Passau på grænsen til Østrig

Passau, Bayerns Venedig, er en fortryllende by, der ligger hvor floderne Ilz, Donau og Inn samler sig fra hver deres verdenshjørne. I hjertet af den pragtfulde Altstadt, der har et elegant middelhavspræg, knejser domkirken over byens tage. Fra den majestætiske kirke sender verdens største orgel lydbølger gennem de romantiske boulevarder og kringlede smågader, der pryder byens gamle centrum. Men selvom denne smukke by lever og ånder for historien, kan I også lade jer underholde af et levende og moderne kulturliv og nyde de kulinariske oplevelser.

Vores tips

Besøg UNESCO City of Media Arts, Linz

Har I tid til en lille afstikker, når I har krydset den østrigske grænse, så læg vejen forbi kulturbyen Linz, der i 2016 blev udråbt til UNESCO City of Media Arts. Her finder I et fascinerende miks af historiske monumenter, gastronomiske oplevelser, eksklusiv shopping og en visionær kulturscene. Besøg fx Ars Electronica Center, Lentos Kunstmuseum og de innovative Tabakfabrik, Creative Region og OÖ Kulturquartier, der er nogle af byens mange kulturelle fyrtårne. I Linz venter jer en mangfoldig kulturoplevelse af de helt store.