Få det smukkeste vue over Mijas

Gå turen til kapellet på toppen af byen

På bjergskråningen bag den charmende hvide by Mijas ligger et lille kapel, Ermita El Calvario, og spejder ud over byens tage. Tager du den smalle vandresti op i højderne finder du Mijas' nok bedste udsigt over solskinskysten og Middelhavet, der glimter i horisonten. Et fredeligt åndehul på kør-selv-ferien i det sydlige Spanien. Og besøger du kapellet ved daggry, kan du fra den stille trappesten betragte én af de måske smukkeste solopgange, Andalusien kan byde på. Helt for dig selv.

Inspiration

Bedste udsigt over Mijas

Næsten uanset hvor du befinder dig i Mijas, kan du altid fornemme det lillebitte hvide kapel, Ermita El Calvario, der troner over byen. Kapellet blev bygget i 1710 til byens karmelitermunke, der barfodede drog op til den lille helligdom, for at meditere og bede. I dag er kapellet kun åbent fredag i påsken, men du kan stadig gå i munkenes fodspor op til kapellet, der også er et godt udgangspunkt for flere smukke vandreruter i de andalusiske bjerge. Det tager blot en lille times tid at nå op til kapellet i roligt tempo, men stien er trang og ujævn. Udsigten over solskinskysten, Mijas' hvide huse og den gamle tyrefægterarena, er dog det hele værd.

Se solen stå op over solskinskysten

Mørket kan gøre turen op ad den snoede, ujævne sti til Ermita El Calvario lidt besværlig. Men i takt med at du stiger længere og længere op ad bjergsiden, ændrer himlen gradvist farve fra dybblå til lilla og derefter strålende rødorange. Foran det lille kapel hersker der fuldstændig ro. Fuglene begynder så småt at synge deres morgensang, når den kæmpestore rødglødende kugle bryder gennem havoverfladen og forgylder både kysten, den hvide by og kapellet. Det er et vidunderligt syn. Og det bedste er, at du har stedet næsten for dig selv.


"Når du har nydt solopgangen så gå en tur ned gennem byen, der så småt er ved at vågne. Med en kop kaffe i hånden kan du nyde Panoramaudsigten fra tyrefægterarenaen"

- Ditte, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort