Flamenco i Malaga

Storcentret med de bedste Flamencodansere

Det lyder mærkeligt, men den er god nok. Den mest autentiske flamenco finder du i et storcenter i Malaga fra 1970’erne. Her holder truppen ”Kelipe Centro de Arte Flamenco” nemlig til – og de er blandt flamenco-elskere og lokale kendt for at være de bedste i Malaga. Flamenco er en kunstart, der består af sang, guitarspil, dans og klappen med hænderne. Den kommer fra Andalusien, som Malaga er del af, og er oprindeligt udviklet af romaerne i Spanien. Er det ægte, er det derfor ”gypsy”.

Kelipe Centro de Arte Flamenco i Malaga

Bag truppen Kelipe Centro de Arte Flamenco står ægteparret Juan Manuel Gutierrez Martin og Susana Alarcón Manzano. Begge har i mange år dedikeret deres liv til flamencoen, som de har fået ind med modermælken, da de begge er født i romafamilier. Det kan virke lidt bizart, at scenen er lagt i et storcenter fra 1970’erne, men når først lyset er slukket, indtræder magien. Det er der, du vil føle, du er tilbage til flamencoens oprindelse, nemlig som en spontant forestilling udført på en røgfyldt og tætpakket bar. Det særlige ved Kelipe Centro de Arte Flamencos forestilling er, at den ikke virker turistet. Nok er der turister tilstede, men stemningen er intim, og du føler, det er den ægte, autentiske Malaga flamenco, du oplever.

Praktiske oplysninger om flamenco i Malaga

Forestillingen finder sted hver torsdag, fredag og lørdag klokken 21.00. Den tager ca. halvanden time, og der er typisk mellem 3-6 artister på scenen. Kom i god tid, da pladserne er begrænset. Stedet ligger tæt på Plaza de la Constitución, i hjertet på Malagas historiske kvarter.

Kort

Vis på kort