Mijas

Hvide huse, blå lerkrukker og scenisk udsigt

Mijas er en af de skønne, hvide landsbyer, der ligger halvvejs oppe i bjergene og er et oplagt mål på kør-selv-ferie i Andalusien. Byen ligger kun en halv times kørsel fra Malaga. Her er tempoet afslappet og behageligt, selvom byen lokker mange besøgende til. De hvide stræder er beklædt med lerkrukker og farverige blomster, og hver uge er der flamencoshow på en udendørsscene, mens levende musik fylder gaderne i aftentimerne.

I den hyggelige by med smalle gader og små torve kan du nyde en fredelig dag med frokost på en af de mange udendørs restauranter, indkøb af de tra-ditionelle varer som keramik, lædervarer og broderede duge, og – hvis trætheden melder sig – tage rundt i Mijas i én af de traditionelle æseltaxaer, som Mijas er så kendt for.

Byens belligenhed på en bjergside 430 meter over havets overflade giver en enestående udsigt over Costa del Sol's kyststrækning. På bjergskråningen bag byen ligger et lille kapel, Ermita El Calvario, hvorfra du får den nok bedste udsigt over kysten. Og besøger du kapellet ved daggry, kan du betragte én af de måske smukkeste solopgange, Andalusien kan byde på. Derudover huser Mijas også et miniature-museum og Spaniens eneste firkantede tyrefægtningsarena, og så kan byen anbefales at kombinere med et besøg i nærliggende Fuengirola

 

Kort

Vis på kort

Oplev Mijas - Skab din egen historie