Romerbyen Tarragona

En romersk koloni

Terragonas historie kan tidsfastsættes meget klart tilbage til år 45 f.Kr., hvor kejser Julio Cesar efter at have anlagt en havn og en bymur opretter den romerske koloni med navnet "Colonia Urbs Triumphalis Tarraconensis". Byen blev hermed et af de vigtigste administrative centre og en vigtig handelsby i den romerske historiske i Spanien. Den romerske bosættelse kan i dag ses i et væld af historiske bygninger og monumenter, der giver et levende indtryk af den romerske påvirkning på stedet. Besøg fx den arkæologiske alle Paseo Arqueologico, hvorfra I kan få et godt overblik over mange af bygningerne fra den romerske tid, men skal enkelte nævnes så er det det romerske amfiteater, rester af bymuren og byens arkæologiske museum.

Tarragona er også berømt for sin katedral, hvis nuværende historie går tilbage til 1100-tallet. Katedralen ligger markant og centralt i byens gamle del, og skylder sin placering at der før den har været både et romersk tempel og en maurisk moske.

Tarragona er fortsat den vigtigste by på Costa Dorada kysten, og i byen finder I et godt mix af historie, levende byliv med cafeer og restauranter samt gode strande. Så byder har rigeligt indhold til et par dages ophold.

Tarragona blev erklæret en "Verdensarvby" af UNESCO den 30. november 2000, hvilket har ansporet byen til at udvikle og fokusere på sin historie.

Kort

Vis på kort