Gode råd om billeje i Sydafrika

Sådan får du den bedste oplevelse med lejebil i Sydafrika

NÅR DU KØRER BIL I SYDAFRIKA

Sydafrika har en god infrastruktur, og vejene er velholdte og mindst lige så gode som i Europa. Når du lejer bil i Sydafrika skal du være opmærksom på, at der er venstrekørsel. Vær opmærksom på at folk ofte kører, som det passer dem, så hold altid godt øje med dine medtrafikkanter og gå ikke nødvendigvis ud fra, at de altid overholder færdselsloven. Hastighedsgrænserne er 60 km/t i byer og bymæssig bebyggelse, 100 km/t uden for byer og 120 km/t på motorveje. Brug af sikkerhedssele er obligatorisk.

 

gode råd om billeje

Bestil i god tid 
Prisen varierer ligesom flypriser fra dag til dag. Som regel er lejebilen billigere, jo før du bestiller.

Selvrisiko
Selvrisiko betyder at du hæfter for et beløb, hvis uheldet er ude. Hvis du vil undgå at skulle betale for ubehagelige overraskelser, kan du for et lille merbeløb vælge prisen uden selvrisiko.

Garanti 
Bestiller du fly og billeje samlet, er du sikret med pakkerejseloven.

Tænk før du tanker 
”Tænk før du tanker” betyder ganske enkelt, at du lige bør overveje, hvilken type afregning hos AVIS, som passer bedst til dit kørebehov. Der er følgende tre muligheder:

  • Fuld til fuld tank. Dette kan være den billigste mulighed. Det betyder, at du betaler for forbrug og selv tanker op inden aflevering.
  • Fuld til tom tank. Her betaler du for en hel tank, når du afhenter bilen, og afleverer bilen utanket.
  • Forbrugsafregning. Dette kan være den dyreste mulighed. Her betaler du ikke for en hel tank, og fylder ikke bilen op, inden du afleverer den. AVIS fylder bilen op og opkræver højere literpris samt et servicegebyr.

Find rundt med GPS 
AVIS tilbyder dig at leje en GPS. Alternativt kan du medbringe din egen, eller købe en GPS i FDMs netbutik.

Bestil online