Guide: Find de hyggeligste julemarkeder i Nordtyskland

Julestemning for fuld skrue

Begynder din rudolf-næse at lyse af fryd ved tanken om glühwein og din nissehue at sitre, når du ser julelys, honningkager og nisser i alle afskygninger? Der er få steder i Europa, hvor julestemningen når samme højder som på de traditionsrige julemarkeder i Tyskland. Så hvis du drømmer om at give hyggen ekstra skrue i år, så er en smuttur til vores dejlige naboland lige sagen. Blot få timers kørsel fra Danmark finder du juleshopping til gode priser, overdådige juleudsmykninger og masser af julefryd for hele familien 

Vil du vide, hvor du finder Tysklands bedste julemarkeder? Vi guider dig på vej.

Julemarkeder i Tyskland

Berlin er julemarkedernes mekka

Det populære julemarked på Gendarmenmarkt i Berlin

Berlin gør virkelig noget ud af julen med flere end 50 traditionelle og lidt mere specielle julemarkeder.

De traditionelle
Det vrimler med markeder og et af de mest kendte og traditionelle julemarkeder ligger på Gendarmenmarkt ved Unter den Linden i det østlige Berlin. Her kan du slentre rundt mellem hundredvis af boder med alt hvad der hører julen til. Bemærk, i 2023 og 2024 er julemarkedet flyttet til den nærliggende "Bebelplatz".

Andre julemarkeder er Winterwelt på Postdamer Platz, Chanukka-Markt ved det jødiske museum og julemarkedet på Alexanderplatz.

Nostalgisk jul

Vil du derimod opleve nogle af de mere særlige julemarkeder, som Berlin selvfølgelig også byder på, så er julemarkedet i den gamle landsby Alt-Rixdorf i Neukölln måske lige sagen. Det afholdes én weekend hvert år (i 2021 er det den anden weekend i Advent, dvs. 8.-10. december) og er en ganske særlig begivenhed.

Julemarkedet her har et dejligt nostalgisk tvist, og den gamle bydel forvandles til en scene i 1800-tallet. Kun oplyst af gammeldags olielamper, kan du gå på opdagelse blandt boderne, der bugner af håndlavet legetøj, trædekorationer og hjemmelavede godter. Og så er der masser af underholdning for børn som besøg af julemanden, hekse og andre historiske figurer.

Holy Shit Shopping Berlin
I starten af december forvandles ARENA Berlin til et gigantisk designerjulemarked. Her kan du være stensikker på at finde årets julegaver - om ikke andet så til dig selv. Med alt fra designertøj, møbler, kunst og fotografi til litteratur og delikatesser er der al mulighed i verden for at få piftet dig selv og dit hjem op til julen. Du kan købe billetter online - og hvis du misser markedet i Berlin, kan du glæde dig over, at det også holdes i Hamborg og Stuttgart weekenderne efter.

Skal vi sende dig på julerejse til Berlin?

Hamborg er jul som i de gode gamle dage

Julemarked i Hamburg

Hamborg er berømt for sine vidunderlige julemarkeder, der ligger overalt i centrum. Ja, er der så meget som en kvadratmeter ledig kan du være sikker på at finde en glühwein-bod!

Det største julemarked ligger foran det imponerende Rathaus med utallige hyggelige juleboder med juleting, julelækkerier og muligheder for rigtig gode julegaver.  Gamle hestevogne, et kæmpe juletræ, en stor gammel karrusel og juletoner fra store og små lirekasser fuldender julestemningen. 

Hamborgs friskeste julemarked
Kunne du tænke dig et lidt mere utradionelt julemarked, så skal du derimod tage til "Santa Pauli" i bydelen St. Pauli. Byens nok sejeste bydel byder nemlig også på byens nok sejeste julemarked - Det er jul med et erotisk tvist og det livlige marked lokker både med strip-telt og masser af livemusik.

Skal vi sende dig på julerejse til Hamborg?

Flensborgs centrum er ét stort julemarked

Julemarked i Tyskland

Du skal bare lige over grænsen til Flensborg for at komme i julestemning. Det gamle centrum er pyntet op efter alle kunstens regler med masser af boder, og de smukke gamle husfacader tilføjer en særlig julestemning.

Overalt dufter der af brændte mandler, bagte æbler med kanel og glühwein. Julemarkedet i Flensborg har masser af dansk og nordisk islæt, og du kan virkelig få masser af inspiration til årets julegaver.

Vil du se, hvor du kan bo i Flensborg?

Lübeck er Nordtysklands julehovedstad

Julemarked i Lübeck

I Lübeck bliver du budt velkommen til et gigantisk julemarked med af hundredevis af boder. Festlige julelys, julestjerner og pyntede juletræer tryller julestemningen frem hos alle. Det hele sker omkring Rathausmarkt, Koberg og Breite Strasse i centrum af Lübeck.

De lokale kunstnere sælger deres kunsthåndværk i det middelalderlige Heiligen Geist Hospital. Her er desuden utallige juleaktiviteter for hele familien, julekoncerter og meget mere. Besøg også det historiske julemarkedet ved St. Marien kirken.

Vil du se, hvor du kan bo i Lübeck?

Jul i Europa

Vil du opleve julestemning i Europas mange storbyer? Så tag en weekendtur til Berlin, Firenze eller Paris og oplev de forskellige traditionelle juelmarkeder.