Bjergkæden Flinders Ranges

Oplev Wilpena Pound - et naturligt amfiteater

De fleste danskere kender Uluru/ Ayers Rock, den røde sten i det centrale Australien. I South Australia venter dog også en anden stor rødstensoplevelse på din kør-selv-ferie. Flinders Ranges som Ikara-Flinders Ranges National Park er en del af, er en gammel vejrbidt bjergkæde, hvis mest kendte område er et bjergkrater, der ligger som en gryde bag de smuldrende, savtakkede bjergkamme. Bedste udgangspunkt for at se gryden er Wilpena Pound, der også har Flinders Ranges bedste overnatningsmuligheder.

Inspiration

Landskabet bliver dækket af et lavendelfarvet blomstertæppe

Ud over Wilpena Pound huser Flinders Ranges en række fantastiske røde klippeformationer over et område så stort, at du let kan bruge 2 dage til at se hele området. I vinter- og forårsmånederne breder et lavendelfarvet blomstertæppe sig mageløst ud over landskabet, og der er talrige steder, du kan holde ind og gå ture. Vær opmærksom på, at der bliver meget varmt herude i den australske sommer, og at nogle steder kan være svært passable i almindelig bil når det har regnet.


" Tip: Vælger du at vandre op til toppen af Wilpena Pound for at se solopgangen, så husk endelig rigeligt med vand – temperaturen stiger hurtigt i takt med at solen kommer op"

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort