Byen Coober Pedy

En flække fuld af opaler

Australien står for langt størstedelen af verdens opalproduktion, og mange af opalerne graves ud med absurd udseende ombyggede lastbiler med en opspændt kæmpetønde på ladet. Selve opalmarkerne ligger bl.a. ved Coober Pedy langs den ekstremt lange hovedvej, der forbinder Alice Springs med Adelaide. Selve Coober Pedy er helt bogstaveligt et hul i jorden. Det første tegn på, at du er nået frem, er store bunker opgravede sten, der ligger spredt ud i et bart månelandskab.

Inspiration

Bo under jorden

En stor del af byens indbyggere har omdannet mineskakterne til boliger – så er der ikke så langt på arbejde. Skal boligen udvides, graver man blot nogle ekstra kvadratmeter ud. Temperaturen i det fri ligger halvdelen af året på den varme side af 30° C, mens temperaturen under jorden er konstant tempereret.


" Tip: Bo som de lokale – under Jorden. Coober Pedy har både hoteller, motel og bed & breakfast, hvor du bor under jorden. En anderledes, men kæmpe oplevelse i sig selv. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Coober Pedy har sin egen golfbane- og klub. Den skiller sig meget ud fra de gængse golfbaner da den ikke har et eneste græsstrå, så selve greenen er sort og fairwayen hvid.

Du kan som turist komme med ud at grave på en arrangeret udflugt med en lokal guide, og ellers kan du jo prøve at lede efter opaler i de efterladte bunker – måske har du heldet med dig…

Oplevelser nær Coober Pedy

Der er også andre udflugtsmuligheder fra Coober Pedy. Du kan opleve ”Dog Fence” – det 5.500 km lange hegn, der løber tværs af det sydøstlige Australien, for at holde dingoerne ude.

The Breakaways er et goldt, men fascinerende område ca. 30 km fra Coober Pedy. Stedet har fanget Hollywoods opmærksomhed, så du kan sikkert genkende området, hvis du fx set Mad Max Beyond Thunderdome eller Red Planet.

Kort

Vis på kort