Cradle Mountain & Lake St Clair Nationalpark

Tasmaniens smukkeste naturområde

På Tasmaniens vestlige del, ligger nogle af de største attraktioner. Det gælder først og fremmest Cradle Mountain med spejlblanke gletsjersøer, vejrbidte træer, floder og åbne vidder. Vandreturen rundt langs Lake Dove går gennem den ufattelige smukke natur, hvor I kan se det savtakkede Cradle Mountain i baggrunden.

Der er flere vandreture

Der er også ture op til toppen af Cradle Mountain, men de er noget mere krævende. Endelig kan I gå tværs over midten af øen gennem Cradle Mountains National Park, en 5-6 dages vandretur på cirka 75 kilometer. Vejret skifter hurtigt, så vær omhyggelig med hvad I pakker.

Gustav Weindorfer var grundlæggeren af nationalparken. Han blev så begejstreret af området, på sit første besøg i 1909, at han kaldte det for et botanikkernes eldorado. Da han vendte tilbage i 1910 blev han citeret for at sige: This must be a National Park for the people for all time. It is magnificent, and people must know about it and enjoy it.


" Tip: Kig ind i Weindorfer´s hytte – opkaldt efter grundlæggeren af nationalparken. Der er en lille udstilling og selve området er idyllisk. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort