Det sydligste af South Australia

Oplevelser syd for Adelaide

Første stop syd for Adelaide kunne være den lille by Victor Harbor, der med klippeknolden Granite Island ligger fint ud mod havet med mulighed for at se pingviner ved skumringstid. Efter Victor Harbor følger fugleparadiset ved halvøen Coorong med mulighed for at komme ud på bådsejlads og på guidede ture med aboriginals.

Historie og alt godt fra havet

Syd for Coorong følger kystbyerne Kingston og Robe, der serverer noget af South Australias bedste fisk og skaldyr. Robe har desuden et stykke interessant historie, idet det var her kinesiske guldgravere gik i land for at gå til guldfelterne i Victoria.

I den sydligste ende af delstaten ligger Mount Gambier med den ustyrligt blå sø, og nord for Mount Gambier ligger vindistriktet Coonawarra. Hulerne ved Narracoorte rummer fantastiske vidnesbyrd om Australiens forhistoriske dyreliv, hvor pungdyr på størrelse med næsehorn græssede på de dengang frodige australske sletter.


" Tip: Mount Gambier er især kendt for den smukke blå sø, men sæt et par timer af til The Cave Gardens. Her er flere udsigtspunkter fra platforme og om foråret er haven kendt for sin smukke roser."

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Inspiration

Kort

Vis på kort