Emu Ridge Eukalyptus-destilleri på Kangaroo Island

En velduftende oplevelse

Du kender duften. Denne specielle friske, aromatiske duft, der findes i alt fra tyggegummi til parfumer og halspastiller. Eukalyptussen er en del af Australiens oprindelige vegetation, og aboriginerne, Australiens urbefolkning, opdagede hurtigt den medicinske brug af den velduftende plante. Noget vi stadig nyder godt af den dag i dag. Besøger du Australien har du nok også set en storgnaskende koalabjørn nyde livet i et eukalyptustræ, da træet har sin største naturlige udbredelse her og derfor er koalaens primære fødekilde.

På Kangaroo Island i South Australia kan du besøge South Australias eneste tilbageværende eukalyptusoliedestilleri, Emu Ridge Eucalyptus Oil Destillery, og opleve hvordan den populære olie bliver fremstillet.

En glemt industri

I 1880'erne var destilleringen af eukalyptusolie én af Kangaroo Islands største industrier. Som en bibeskæftigelse for landmænd, der ryddede eukalyptusskovene for at give plads til fåreavl, boomede produktionen af den æteriske olie. Populariteten peakede i 1930'erne, hvor der var hele 48 destillerier at finde på Kangaroo Islands forholdsvis beskedne areal. Med tiden forsvandt destillerierne dog et efter et, indtil destilleringen af eukalyptusolie blot var en fjern del af Kangaroo Islands historie.

Dette ændrede sig i 1991, hvor Bev og Larry Turner startede Emu Ridge Eucalyptus Oil Destillery. Med en kraftig skelen til destilleringens historiske aner, begyndte de at destillere eukalyptusolie og har skabt et ganske unikt produkt. På Emu Ridge kan du få en guidet rundtur eller gå rundt på egen hånd og få et spændende indblik i både den historiske og nutidige destillering af olien.

Kort

Vis på kort