Kangaroo Island

South Australias naturperle

Fra haveroderede klippeblokke og regnskov i vest til lodrette, røde klippefald og vingårde i øst. Ørkenlandskaber og sælkolonier i syd og badestrande, kun tilgængelige igennem snævre grotter, i nord. På trods af Kangaroo Islands relativt lille størrelser der både spektakulær natur og overvældende muligheder for at stifte kortvarige, men nære relationer til koalabjørne, sæler og pelikaner. Her på Australiens tredjestørste ø, der kun ligger en 45-minutters sejltur væk fra Cape Jervis syd for Adelaide.

Inspiration

Admirals Arch og Remarkable Rocks

Du kan dufte havvandet og resterne af sælernes fiskediæt, når du i zigzag bevæger ned ad den vindblæste plankesti på vej ned til Admirals Arch. Du er ude af stand til at forberede dig på, hvad der venter dig. Naturens eget teaterdrama vises her året rundt fra en naturskabt klippescene. Admirals Arch skærer med sit savtakkede klippeloft og skrå klippegulv et billede af hvad den Australske natur er. Den er vild. Det bliver også tydeligt, når du besøger Remarkable Rocks. Endnu et naturskabt kunstværk af haveroderede klipper, der i organiske former hver især fortæller unikke fortællinger om Australien.

Vin og vildt liv

Du kommer til at klappe i hænderne ligesom øens mange søløver, når du for første gang smager de fantastiske vine fra Dudley Winery, der serveres med udsigt til vand og bjerge ’on the side’. Det giver dig tid til at overveje, hvad du ellers skal opleve på denne naturperle af en ø. Hvad med at overvære en pelikanfodring i Kingscote. Kangaroo Island er et af de bedste steder i Australien at spotte vilde koalabjørne, hvaler og, naturligvis, kænguruer. Eller hvad med en gåtur ved Red Banks, hvor de rødgule skrænter fra 30 meters højde falder ned i det blå hav. Hold øje med delfiner i vandet.


"Kangaroo Island er på trods af sin størrelse rig på dyr, natur og oplevelser. Und jer selv, at tilbringe et par dage her på dette smukke og vilde sted"

Jens, Australien-specialist i Lyngby


Kort

Vis på kort