Guldbyerne Ballarat og Bendigo

Hvor historien lever videre

Der er mange byer i Australien, der startede efter et guldfund. Men de største guldfund gjorde man omkring Ballarat og Bendigo i Victoria 1,5 time fra Melbourne. Og det ses tydeligt på byerne i dag, der er præget af en storhedens arkitektur fra anden halvdel af 1800-tallet. I modsætning til storbyerne, hvor man rev gamle bygninger ned for at gøre plads til skyskraberne, lever historien videre her.

Sovereign Hill - en levende museumsby

I Ballarat ligger den levende museumsby, Sovereign Hill. Her kan I få en herlig dag fyldt med sjov og eventyr, hvor I kan opleve, hvordan livet var i en guldgraver by i 1850érne. Der er gader med små butikker, hoteller, et teater, skoler og for at fuldende det hele, er medarbejderne udklædt i tøj fra datiden og spiller deres forskellige roller med stor autenticitet og engagement. Om aftenen kan I opleve guldgravernes håbløse kamp mod den forhadte kolonialregering, der indførte en upopulær guldgravelicens i 1854. Det foregår meget levende med krudtslam og et kæmpe lysshow.

Ud over Bendigo og Ballarat ligger der en række hyggelige småbyer i området. Mange har slået sig på vinproduktion og der ligger ganske udmærkede restauranter og cafeer i mange af byerne.


" Tip: Vil I opleve noget særligt, så er den excentriske opal-by, Lightning Ridge, et godt bud. Besøg en opalmine på en guidet tur eller følg de farvekodede "Car Door Tours", der fører jer til mange af byens sjove seværdigheder. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort