Victoria inkl. guidet vandring ved 12 Apostle

15 dages kør-selv-ferie og guidet vandring i Victoria

Ferieminderne står i kø i Australiens mindste stat, Victoria. Her venter nemlig en perlerække af spændende oplevelser, med alt fra victoriansk charme blandt skyskraberne i den fascinerende storby Melbourne til smagseksplosioner i vinmarkerne ved Yarra, indtryk fra guldgravertiden i Walhalla. Fra vandring blandt gummi træer, eukalyptus og bush i Wilsons Promontory blandt wallabies, kænguruer og emuer. Oplev pingvinerne på Phillip Island og ikke mindst den fabelagtigt smukke kystlinje ved Great Ocean Road og Twelve Apostles.

Tag på dette fascinerende kør-selv-eventyr i Victoria i skøn kombination med vandringture langs én af verdens smukkeste kystlinjer ved Great Ocean Road, hvor I vil opleve de ikoniske klipper Twelve Apostles fra himlen i helikopter.

Turen er vores forslag til en kør-selv-rejse i Victoria, hvor der er masser af spændende oplevelser undervejs. Hvis I har ønsker om at tilpasse turen, så hjælper vi gerne med at skræddersy jeres kør-selv-ferie.  

Fra 37.283 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dbl.vær. for kør-selv ferie med 11 overnatninger og 9 dages billeje samt vandreferie med lokale guide inkl. 3 overnatninger, transport, mange måltider, helikopterflyvning og meget mere.

Rejseperiode:
September - maj

Startdag:
Daglig (skal tilpasses vandring som starter tirsdag)

Varighed:
15 dage / 14 nætter (heraf 4 dages vandring)

Længde:
Ca. 1.290 km (samt vandring)

14.129 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Vandreferie - brug benene og kom tættere på

Vandredagene starter og slutter i 12 Apostles Lodge, et skovindrammet fristed kun tre timer fra Melbourne. Her venter fod-spabadet, regnskoven, køkkenhaven, en spisestue fyldt med lokale vine og jeres eget skønne værelse med eget bad og toilet. Den arkitektonisk elegante lodge er miljømæssig gennemtænkt med solceller, vandvarme og elforsyning med lavt forbrug, spildevands behandling og kompostering på stedet samt en selvforsynende vandforsyning. 

12 Apostles Lodge Walk er en flerdags passage fra Castle Cove til de tolv apostle, der dækker 40 kilometer gennem Great Otway og Port Campbell Nationalparkerne. I en mindre gruppe på højst 10 personer vandrer I mod vest gennem vådområder, på tværs af vilde strande, klippefyldte landområder og dybe skovklædte dale. I ledsages af en kyndig øko-guide, der deler ud af sine lokalkendskab om flora, fauna, skibsvrag og klippeskrænterne langs den oprindelige kystlinje, hvor dinosaurerne vandrede.

12 - 15 km pr. dag
I behøver hverken at være professionelle eller fitness-specialister for at deltage på vandreferien. Med en almindelig sund livsstil og måske lidt daglig motion, så kan de fleste deltage og nyde en del af Australiens smukkeste kystlinje. Det eneste I behøver er eventyrlyst og et par vandrestøvler med ankelstøtte.  

Dagsprogram

Melbourne

Velkommen til Victoria og Melbourne. Australiens andenstørste by og centrum for kultur, sport og afslappet livsstil.
Nyd de grønne omgivelser omkring Yarra floden og gadelivet i en af verdens bedste storbyer.

Overnatning: Melbourne

 

Melbourne - Yarra Valley (50 km)

I afhenter jeres bil og herefter er der afgang fra Melbourne. Det bedste rute er via Eastern Freeway gennem storbyens østlige forstæder. Yarra Valley er hjemsted for staten ældste vingårde og anerkendt, som et af verdens bedste vinområder. Her finder I en lang række vingårde, hvoraf de fleste tilbyder vinsmagning af høj kvalitet kombineret med lokale specialiteter.
Har I lyst til at komme helt tæt på det lokale dyreliv, så besøg fx Healesville Sanctuary som er hjem for både dingoer, kænguruer, wombats og platypus.
Har I valgte at bo i Marysville, kører I videre gennem det spektakulære, Black Spur, en strækning der tager jeg gennem smuk australsk bushland og starten af bjergkæden, Great Dividing Range, perfekt til eventyrer og naturelskere.

Overnatning: Yering Gorge

Yarra Valley

Brug dagen på oplevelser i den skønne natur, og ikke mindst omkring vinmarkerne.

Overnatning: Overnatning: Yering Gorge

Yarra Valley - Walhalla (170 km)

Så går turen videre øst på. Dagen køretur er ikke lang, så der er god tid til de sidste oplevelser i Yarra regionen. Tag nu turen genne de grønne områder nord for Bunyip State Park. Dagens mål, Walhalla, trækker spor til den nordiske mytologi. Byens oprindelige navn var Stringers Creek, men i 1869 skiftede byen navn efter en guldmine i området. Netop guld er en stor del af historien omkring Walhalla, som var en af Australiens rigeste byer i 1860´erne under det store Gold Rush. Her var byen centrum for tusindevis af guldgravere. Idag er byen hjemsted for omkring 4.000 indbyggere, men også en række smukt restaurerede bygninger. Vel fremme i Walhalla, kan I med fordel tage en gåtur på Wahalla Heritage Walk, som giver et godt indblik i byens historie.

Overnatning: Walhalla.

Walhalla - Foster og Wilsons Promontory (180 km)

I forlader den gamle guldby og kører sydpå mod kysten, vor der venter store oplevelser med unik natur og masser af dyreliv. Dagens mål er den lille by Foster, som i sig selv ikke er noget specielt men som danner base for oplevelser i den helt unikke halvø med nationalparken Wilsons Promontory. 

Overnatning: Foster.

Wilsons Promontory (95 km)

Start dagen tidligt så I får god tid i Wilsons Prom. I kører sydpå via Yanakie husk og provianter, så I har både mad og drikkevarer med til oplevelser i Nationalparken. Efterhånden som I nærmer jer vil I se et skiftende landskab i en blanding af bush, sandområder og klippegrund. Vel inde i Wilsons Prom vil i blive mødt af en væld af vandremuligheder, fra korte ture gennem bushen, til længere ture ind i skovområder, strande og klipper. I hele område er der stor mulighed for at møde forskellige arter af wallabies, kænguruer, emuer og med lidt held echidnaer. Efter dagens oplevelser kører I retur til Foster.

Overnatning: Foster.

Foster og Wilsons Promontory - Phillip Island (103 km)

Idag går turen vestpå tilbage i retning af Melbourne, men før I kommer dertil er der flere spændend oplevelser undervejs. Dagens mål er Phillip Island. Køreturen er ikke lang, så der er god tid til stop undervejs før i ankommer til Cowes på Phillip Island. På Phillip Island er der masser af mulighed for aktiviteter både til lands, til vands og i luften. Øen er dog mest kendt for sin bestand af små pingviner, som kan betragtes på flere mulige måder. Vi vil helt klart anbefale en af premium turene, hvor man kommer lidt tættere på de små hygge dyr.

Overnatning: Phillip Island. 

Phillip Island - Mornington Peninsula (107 km) (134 km)

Afgang fra Phillip Island og vestpå rundt langs bugten af Bass Highway og South Gippsland Highway ind i hjertet af Mornington halvøen. Her finder I de stilfulde og hyggelige byer, Sorrento og Portsea, som er kendt for en lang række antikvitets-butikker, gallerier og cafeer. Området byder også på en række smukke vandrestier langs kysten. Inde midt på halvøen ligger en del små boutique vingårde med tilhørende restauranter. Brug eftermiddagen til udforskning af halvøen, som også byder på oplevelser med lavendel gårde, dyreparker og fyrtårnet ved Cape Schanck.

Overnatning: Mornington Halvøen.

 

 

Melbourne - Blanket Bay og vandring (ca. 3 timers vandring) (230 km)

Denne morgen mødes i kl 8. med jeres guide og de øvrige deltagere til starten på de næste fire dages oplevelser i naturen. I forlader nu storbyen og kører de ca. 3 timer mod sydvest. 

Efter en smuk køretur fra storbyen startes første vandring fra Blanket Bay, et højdepunkterne på Great Ocean Walk. I følger kystlinjen ved Great Otway National Park, med vandring på både klippekanter og på stranden. Undervejs er der sikkerhed for at møde noget af det lokale dyreliv i form af wallabies, kænguruer og echidnas.
Dagens vandring slutter smukt på spidsen af Cape Otway ved fyrtårnet, hvor guiden kan fortælle nogle af de spændende søfartshistorier fra området. Herfra hentes I og køre direkte til jeres lodges, hvor der venter et glas bobler og en god gang mad.

Aftenen bruges til hygge i lodgen med god mad, og måske rundt om bålstedet hvor de gode historier fra dagen har det med at komme frem.

Overnatning: Twelve Apostles Lodge

Vandring (15 km): Milanesia Track til Moonlight Head, ca. 7 timers vandring

Efter en god nats søvn og en dejlig morgenmad, er I klar til en ny aktiv dag. Dagens vandring er den mest udfordrende på turen, hvor I til gengæld vil blive belønnet med spektakulære og isolerede steder af Great Ocean Walk. I tager en snoet sti som fører fra Milanesia Gate ned gennem skoven til den smukke Milanesia strand. Efter en afslappet tur  langs stranden går turen nu opad på en kort med ganske stejl opstigning, som samtidig sætter trenden for resten af turen. Stien fører gennem flere slugte og ender i en gradvis stigning, som giver fabelagtige udsigtspunkter over Milanesia landskabet. Naturen byder på store Bregnetræer og Eucalyptus og slutter med 138 trin opad.

I fortsætter nu mod vest ud af skoven og ind til Ryans Den campingområde. Her bliver I belønnet med smukke udsigtspunkter over kysten til både Cape Volney og Cape Otway. Turen herfra fortsætter med at stige og falde parallelt med kystlinjen, før den skærer sig over åsen bag Cape Volney, endnu engang med betagende udsigtspunkter, dagens sidste før I går de sidst 100 m til dagens mål, og kørsel tilbage til lodgen.

Overnatning: Twelve Apostles Lodge.

Vandring: Moonlight Bay - Wreck Beach (ca. 4 timers vandring)

Dagen starter med en halv times kørsel til The Gables Lookout, en af de højeste klippetop-lookouts på det australske fastland.
Dagen idag handler om skibsvrag, sandstier og hede landskaber.  Startpunktet The Gables Lookout giver med lidt held en smuk udsigt til de 12 apostle, og efter en ganske hård dag i går, er dagen i dag mere afslappende.

Mere end 300 skibe er gået på grund langs denne sydlige kyst. Første stop på vandringen er Wreck Beach, og et passende sted at høre om de tidlige sejladser med sejlaskibe og handel med Kina. Alt efter hvordan tidevandet står, ændres ruten undervejs til f. eks Devils Kitchen. Efter frokost vandre I ad The Loop Track tilbage til parkeringspladsen, hvorfra I kører hjem til lodgen og endnu en aften i luksus.

Overnatning: Twelve Aposles Lodge.

Vandring, Princetown til Twelve Apostles (3 timers vandring) og Helikoptertur - Melbourne (215 km)

Nyd den sidste morgen på lodgen. Efter endnu en god gang morgenmad og pakning forlader I lodgen og kører vestpå til Princetown og turen sidste vandring til de 12 Apostle. I starter med en 30 minutters flad vandring, som afslører det første fulde udsyn til de tolv apostle. De fabelagtige klippeformationer i havet viser sig gradvist mens stien stiger og flader langs kysten. I kommer frem til et unikt udsigtspunkt, som kun bruges af vandrere, og herfra fortsætter I det sidste stykke vej til 12 Apostles Visitors Centre - Vandringen er slut. I skifter nu vandrestierne ud med en tur op på himmelen, og en 12 minutters fantastiske helikoptertur langs kysten med udsigt over de 12 Apostle.

Godt nede på landjorden igen, kører I til den nærtliggende by Port Campbell hvor frokosten nydes før turen slutter med transporten tilbage til Melbourne, efter nogle  spændende dage i naturen.  Tilbage i storbyen først på aftenen siger I farvel til jeres guide og de øvrige deltagere.

Overnatning i Melbourne

Melbourne

Sidste dag på turen er nået og efter et væld af spændende oplevelser, kan I tage videre til nye oplevelser eller vende næsen hjemad.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 37.283 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup-Melbourne tur/retur
 • 11 hotelovernatninger på kør-selv delen
 • 9 dages billeje gruppe D
 • 3 overnatninger på Twelve Apostles Lodge
 • 10 måltider på vandreferien - 3 x morgenmad, 4 x frokost, 3 x middage
 • Morgen- og eftermiddags te/kaffe
 • Frugt, snack og vand på vandringer
 • Gennemgang af vandreruter dagligt
 • Vandreudstyr (rygsæk, jakke, stave)
 • Engelsktalende lokalguide
 • Daglig transport fra lodge til vandring tur/retur
 • Sightseeing og kulturelle oplevelser 
 • 10 min. helikopterflyvning ved Twelve Apostles


Prisen inkluderer ikke

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Visum

Om rejsen

Kør-selv delen 
Er baseret på Standard turistklasse hoteller

Overnatningsted på vandreferien
I overnatter i Twelve Apostles Lodge, bygget til formålet og bemandet med kyndigt personale.

Vandreferien gennemføres ved minimum 4 og maksimum 10 deltagere i blandet gruppe.

Børn under 12 år kan ikke deltage. Der gives ikke børnerabat på vandreferien.

 

 

Ekstra oplevelser

 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011