Snowy River National Park

En af Victoria´s frodige nationalparker

I den sydvestlige del af Victoria ligger den forholdsvis ukendt nationalpark, Snowy River National Park. Måske mest kendt fra en australsk film fra 80'erne, der gav en god smagsprøve på parkens storslåede bjerge, dybe kløfter, vandfald og flodlandskaber. Parken er et populært sted for kanosejlads, rafting, vandring og kørsel i 4WD. Området var også oprindelsessted for aboriginals, der kan dateres mere end 21.000 år tilbage.

McKillops Bridge i den nordlige del af parken, er et af de få steder, hvor du har adgang i bil til Snowy River. Det er her Deddick River møder Snowy River, hvor der er brede sandstrande med lavvandede klippebassiner, der frister til en dukkert. Hold øje med parkens dyr og fugle – du kan være heldig at spotte det lille, sjove næbdyr, den farverige Kingfisher og lyrefuglen, der er kendt for at imitere lyde.

Inspiration

3 populære aktiviteter i parken

Tulloch Ard Lookout Walk
Vandreturen starter i den høje Mountain Grey Gum skov og fortsætter støt ned gennem en række forskellige vegetationer, der slutter på en klipperyg med udsigt over Snowy River og de grove skrænter rundt om Tulloch Ard Gorge. Det er en forholds let tur på ca. 1½ time.

Victorias dybeste kløft
Little River Gorge er den dybeste kløft du finder i Victoria. Den ligger 16 kilometer vest for McKillop Bridge. Hold øje med skilte på din venstre side, der viser vej til kløften og ender ved en lille parkeringsplads, hvorefter du skal holde øje med en sti, der fører dig til en klippetop med udsigt over kløften. Udsigten er hele turen værd.

4WD-eventyr
4WD er en af de mest populære aktiviteter i Snowy River National Park. Parken indeholder en række udfordrende spor du kan prøve kræfter med. Her kører du gennem landskaber med storslåede skove, kløfter og spændende flodlandskab. Vær opmærksom på at sporene er lukket i de våde vintermåneder, og det er en god ide at tjekke vejrforholdene inden du begiver dig ud i 4WD-eventyret.

Kort

Vis på kort