Vinområdet Clare Valley

Riesling i Verdensklasse

Der er noget helt specielt over den lille vinregion Clare Valley med et ry, der når langt ud over Australiens egne grænser. Det er specielt dens Riesling, der har sat Clare Valley på verdenskortet. Området ligger bare 2 timers kørsel nord for Adelaide. Her bliver du mødt af et smukt bølgende landskab med vinmarker i den sydlige del af Mount Lofty Ranges. Du kan besøge mere end 30 vingårde, der spænder lige fra små stenhytter, hvor vindmageren står i kælderdøren og tager imod dig til topmoderne bygninger.

Clare Valley tiltrækker mange rejsende hvert eneste år. Det er blevet populært at kombinerer vinsmagning med vandre- og cykelture. Den 35 km lange Riesling Trail, der snor sig fra Auburn til Clare, tager dig gennem landbrugsområder, vinmarker, landsbyer og forbi ”kælderdøre”, hvor du kan tage et pitstop og smage på de gyldne dråber. I dag kombinerer flere af de små vingårde deres vinoplevelse med lækkerier, der er produceret i området.

Kombiner Clare Valley med vinområderne Barosso Valley og Adelaide Hills for at opleve hvorledes de lokale forhold skaber vidt forskellige vine - men som hver i sær har en uovertruffen kvalitet.


Vidste du at vinstokkene i South Australia hører blandt verdens ældste? De blev aldrig ramt af vinpesten, der huserede i det 19. århundrede. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort