Vinområdet McLarren Vale

Se frem til mere end 150 års vinhistorie

Er du på livsnyderferie i South Australia, kan vi anbefale du besøger vinområdet McLarren Vale – en af Australiens ældste vinregioner. Vinområdet ligger omkring 35 kilometers kørsel fra Adelaide og lokker ikke bare med vinoplevelser i særklasse, men også store naturoplevelser, kulinariske overraskelser og skønne overnatningsmuligheder. Det skønne middelhavsklima med masser af sol, perfekte jordbundsforhold og tilgangen til ubegrænsede mængder vand fra floderne, giver de perfekte betingelser for vindyrkning.

Vinmarkerne dominerer landskabet og størstedelen af de mere end 80 vingårde, der er strøget ud over McLarren Vale, er små boutique-vingårde. Områdets økonomi kom tidligere fra kornafgrøder, men da de første vinstokke blev plantet tilbage i 1838, tog vineventyret fart. Nogle af vinstokkene, der blev plantet for mere end 100 år siden, leverer stadig og vingårde som Seaview og Hardy, der har mere end 150 års vinhistorie bag sig, trives stadig i bedste velgående. Shiraz er særlig kendt fra området, men Grenache og Cabernet gør sig også rigtig godt. Med tiden er der yderligere kommet italienske og spanske druer til, der tilsætter vinoplevelsen endnu en dimension.

Stop ved nogle af de små vingårde og hør om vinene og historien, mens der serveres smagsprøver. Du kan også tage på udflugter fra Adelaide, hvor du ofte besøger flere vingårde og der er en kyndig guide med. Uanset hvad du vælger, så bør du sætte et par dage af til McLarren Vale, for at få den bedste oplevelse.

Kort

Vis på kort