Woolongong - fra mineby til strandby

sprudlende by med pragtfulde strande

Lidt syd for Sydney ligger New South Wales tredjestørste by Wollongong, der tidligere var kendt for sin mineindustri, men det har ændret sig gevaldigt. I dag er Wollongong en sprudlende by med fantastiske, gyldne strande og et levende centrum med museer, cafeer, spillesteder, smukke haver og fantastisk shopping. Uden for byen kan du prøve kræfter med vandski, kano- og kajak og andre vandsportsaktiviteter fra strandene eller på den store saltvandssø, Lake Illawarra.

Et par tips til oplevelser i Wollongong

Er du bare lidt kunstinteresseret bør du besøge Wollongong Art Gallery, der har en imponerende samling af moderne, aboriginske, asiatiske og koloniale kunstværker. Tag en tur til stjernerne på Australiens måske mest avancerede Planetarium, Science Space - det er både for børn og voksne. Trænger du til afslapning, kan du besøge den botaniske have med eksotiske planter fra hele verden. Det er en smuk, grøn oase, hvorfra du også har udsigt ud over de meste af byen. På North Wollongong Beach og Wollongong City Beach kan du dase hele dagen eller måske nyde lidt godt at spise på en af de mange cafeer- og restauranter i området.

Hvis du kommer fra Sydney, bør du køre via Grand Pacific Drive, bringer dig gennem Royal National og videre sydpå over de spektakulære Sea Cliff Bridge. Fra Sydney tager det ca. 1½ time at køre til Wollongong.

Kort

Vis på kort

Oplev New South Wales - Skab din egen historie