Rejser til Sydney

Sydney - Solrig, sexet og sofistikeret

Sydney ligger smukt ud mod Stillehavet med et flot havneindløb og en skærgård af småøer og klippeskær. I Sydney finder du det verdenskendte Operahus – tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon – Sky Tower, vidtforgrenede shoppingstrøg samt stranden Bondi Beach og nationalparken Blue Mountains. De fleste danskere begynder deres rejse i Australien her i Sydney, som mange kalder verdens smukkeste storby.

Lej en bil eller motorhome for at tage på en oplevelsesrig kør-selv videre fra Sydney op langs kysten mod Queensland eller sydpå mod Melbourne i Victoria.

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Sydneys centrum

Din dag i Sydney kan starte med en gåtur gennem Sydneys gamle havnekvarter, The Rocks, der består af restaurerede bygninger i sandsten fra byens ydmyge begyndelse som en britisk udpost ved verdens ende. Tæt på The Rocks ligger havnekajen Circular Quay, hvor de store krydstogtskibe lægger til i sommer- perioden, der efter dansk målestok varer fra oktober til maj. Her er også turbåde med havnerundfarter, men ellers kan du gøre som nogle af Sydney-indbyggerne og snuppe en af de mange færger, der går til forstæderne.

Operahuset i Sydney

The Concourse foran Operahuset er et godt sted at slappe af og nyde en cappucino, mens du i ro og mag studerer myrerne, i form af turister, der går over havnebroens buer. Inde i selve Operahuset i Sydney kan du spise en frokost i den eksklusive restaurant, opleve en af de spændende forestillinger (ofte skal du bestille i rigtig god tid!) og tage med på en af de grundige og informative rundvisninger.

Botanisk Have i Sydney

I haven møder du ibiser, skræppende kakaduer og flyvende hunde (er du i tvivl så gå efter lugten, men se ikke lige op!), mens blikket glider fra Botanisk Haves kæmpefigentræer ud over det glitrende blå vand. Fortsætter du videre gennem Botanisk Have kommer du til New South Wales Art Gallery, der lægger vægareal til en fremragende samling af australsk kunst. Inde i Sydney centrum ligger nok et par parkområder, hvor især vandreturen ned gennem Hyde Park med oplyste kæmpetræer er en oplevelse.

Kings Cross, Darlinghurst og Paddington

De tre forstæder ligger alle 10-15 minutters gang fra Sydney centrum og byder på restauranter i alle tænkelige afskygninger. Det er her, du møder masser af mennesker på gaden om aftenen, hvor selve Sydney centrum ligger affolket hen efter kontorfolkenes exit. Kings Cross er en 24 timers underholdningssmeltedigel i Sydney med alt fra stripbarer til gourmetrestauranter.


Darlinghurst og Paddington er præget af gamle huse fra slutningen af 1800-tallet med smedejernsbalkoner og en lille forhave. Du skal kun få skridt fra hovedstrøgene Victoria St. og Oxford St., før du møder masser af de hyggelige småhuse. Vil du spise midt mellem dem, så prøv en restaurant ved Five Ways, der ligger få hundrede meter fra Oxford St.

 

Strandliv i Sydney

Fra Palm Beach i nord til Cronulla Beach i syd ligger Sydneys strande ud mod Stillehavet. De mest kendte strande er Bondi Beach og Manly Beach, den første fordi stranden ligger i en klassisk bue, som bl.a. gør den perfekt til surferne, men måske lidt voldsom for mange svømmere. På strandpromenaden ligger en række restauranter, og selv om du er ganske få km fra centrum i Sydney, er Bondi Beach stadig en verden for sig selv.

Endnu mere isoleret ligger Manly Beach, der desuden udmærker sig ved at have en strand mod havsiden for dem, der holder af vesterhavsbølger, og en mod havnesiden, for dem, der er mere til Østersø og Kattegat. Men der er selvfølgelig mange andre muligheder afhængig af hvilken del af Sydney, du gør til din base. 85 % af australierne bor maks. 15 minutters kørsel fra vandet.

 

Nationalparker tæt på Sydney

I en metropol som Sydney med 4 millioner indbyggere og med forstæder 60 km fra centrum er det måske svært at forestille sig nationalparker. Men de er her, og de to nærmeste, Royal National Park og Kuring-Gai, ligger kun 15-20 km fra centrum.

Blue Mountains

Den mest populære er nationalparken Blue Mountains, der har fået navnet fra den blå tågedis, der rejser sig, når olie i eukalyptusbladene fordamper i varmen. I Blue Mountains kan du tage på vandreture, der varer fra 10 minutter til 5-6 dage, men de fleste starter ved udsigtspunktet Echo Point ved Katoomba, hvor du får det helt perfekte skud af klippeformationen, De Tre Søstre (The Three Sisters). Herudover kan du køre ned med en megastejl minijernbane og svæve op igen med en kabelbane, efter du har travet rundt nede i bunden af den stejle slugt.

 

Vinmarker - Hunter Valley

Der er vinmarker uden for alle de australske storbyer og vindistriktet, Hunter Valley, ligger et par timers kørsel væk fra Sydney. Du kan også nå Hunter Valley via Blue Mountains eller hvis du er på vej op langs kysten mod Brisbane. Hunter Valley huser en lang række vingårde, hvor du får smagsprøver, men rummer også en lang række overnatningssteder, så du ikke skal ud på den problematiske køretur efter vinsmagningen. Endelig kan du tage vinshuttlebussen fra Sydney.

 

Kystbyer i omegnen af Sydney

Syd for Sydney ligger en række kystbyer, der lever af turisme, fiskeri, landbrug og småindustri. De er fredeligt afbræk til det hektiske liv i Sydney, undtagen selvfølgelig i de australske skoleferier, hvor mange sætter kurs ud af byen. Mest kendt mod syd er Kiama for sine blowholes, der er huller i klipper, som får havvandet til at skyde i luften i et imponerende skumpust.

Nord for Sydney er ferieområdet Port Stephens det populæreste tilflugtssted. Her er et smukt havneindløb med glitrende blåt hav, mulighed for at se delfiner ud for kysten (og på den rigtige årstid hvaler) og nogle imponerende klitter ud mod vandet, der giver en fornemmelse af at være i Sahara. Og den fornemmelse får du sikkert bekræftet, når dromedarer med turister kommer vandrende forbi.

 

5 anderledes oplevelser i Sydney

  1. Spis frokost med alle dommerne i Sydneys højesteretsbygning på 14. etage og få en panoramaudsigt oveni.
  2. Gå en tur over havnebroens buer med Bridgeclimb.
  3. Følg kystlinjen fra Watsons Bay til Bondi Beach og se kirkegården med verdens bedste udsigt.
  4. Tag en færge fra Circular Quay til Balmain og find en stol ude foran den lokale pub, hvorfra du kan følge det lokale liv.
  5. Prøv yum cha, som er det kinesiske svar på brunch, på en af restauranterne i Chinatown i Sydney.

 

Kør videre fra Sydney

Pacific Highway til Brisbane

Fra Sydney kan du køre nordpå ad Pacific Highway til Brisbane. Undervejs kommer du bl.a. til nationalparken Blue Mountains (De Blå Bjerge), vindistriktet Hunter Valley og byen Port Stephens med mulighed for hval- og delfinture.

Vestpå til Adelaide

Er du på vej vestover til Adelaide eller Centralaustralien, kan du tage turen forbi nationalparken Blue Mountains (De Blå Bjerge). Herefter kommer du ud i et bakket terræn, der snart afløses af en stadig mere flad slette. Kører du efter decideret ødemark, så er Broken Hill et rigtig godt sted at gøre et stop.

Sydpå til Canberra og Melbourne

Syd for Sydney ligger Canberra og Melbourne. Hume Highway er den mest direkte vej til både Canberra og Melbourne, men den er ikke så fantastisk interessant. Men har du tid til at gøre afstikkere undervejs, kan du sagtens få en god tur ud af de 900 km til Melbourne. Endelig kan du tage kystvejen fra Sydney til Melbourne, men den er meget lang og fører igennem nogle ret øde områder.

Kontakt