10 gode råd til din kør-selv-ferie i autocamper i Canada

Hvad skal du vide, inden du bestiller? 

Canadas store nationalparker og vidt åbne ødemarker gør autocamperen perfekt til en ferie i Canada. Med en autocamper har du altid køkken og soveværelse inden for rækkevidde, og du kan tage en hurtig pause, når du trænger til et hvil. Inden eventyret skydes i gang, kan der være mange spørgsmål og ting, du lige skal have på plads. Hvor stor skal autocamperen være? Hvordan får du mest ud af rejsedagene? Hvordan planlægger du ruten?

Her har vi har samlet ni gode råd, som gør det let som en leg, når du skal på kør-selv-ferie i autocamper i Canada. 

10 gode råd til din kør-selv-ferie i autocamper

1. Hvor er det bedst at rejse med autocamper i Canada?

Du kan i princippet tage på kør-selv-ferie i autocamper over hele Canada. Men især i det vestlige Canada er der ikke langt mellem campingpladserne, hvor du kan overnatte med autocamperen. Men har du planer om at overnatte på nogle af de meget populære campgrounds i de canadiske provins- og nationalparker i Rocky Mountains-regionen, bør du reservere plads på forhånd – især i højsæsonen i juli måned, hvor der er rigtigt mange turister med autocampere på vejene.

2. HVILKEn AUTOCAMPER PASSER TIL DIN FERIE?

Vi samarbejder med de førende udlejere af autocampere i Canada. De tilbyder alle forskellige størrelser autocampere, alt efter hvor mange personer, der skal med på turen. Sørg for at have god plads, da autocamperen trods alt er jeres hjem, mens I er på ferie i Canada. Se de forskellige størrelser og priser, inden I beslutter, hvilken autocamper, der passer til jeres rejse.

3. Hvor kan du CAMPere I CANADA?

Kør-selv-ferie med en autocamper er en fremragende måde at komme tæt på canadierne. De er nemlig selv vilde med autocampere, og på de forskellige campingpladser er der rig mulighed for at komme i snak – måske over en kold Labatt eller en omgang barberque.

Kampgrounds of America – KOA – er det amerikanske svar på Danmarks Camping Union, og organisationen driver campingpladser over det meste af USA og Canada.

Fidusen ved at bruge KOA’s campingpladser er bl.a., at du om morgenen kan reservere en plads til om aftenen på en anden af KOA’s campingpladser – så du har sikkerhed for, at der også er plads, når du kommer frem om aftenen. 

Især i det vestlige Canada er der ikke langt mellem campingpladserne, hvor I kan overnatte med autocampere. Men har I planer om at overnatte på nogle af de meget populære campgrounds inde i de canadiske nationalparker i Rocky Mountains-regionen, bør I reservere plads på forhånd – især i højsæsonen i juli måned, hvor der er rigtigt mange turister med autocampere på vejene.

4. Kan du KØRE EN AUTOCAMPER?

Mange danskere bliver overvældede, når de første gang står ansigt til ansigt med en nordamerikansk autocamper. Det er nemlig en del højere og bredere end en gennemsnitlig europæisk autocamper.

Heldigvis er de canadiske veje bygget til sådanne køretøjer, og autocamperen er trods sin størrelse nem at navigere rundt i trafikken. Det har automatgear og servostyring og er er lige så let at køre som en stor personbil. Du skal blot vænne dig til de større dimensioner. Nogle modeller har bakkamera, men i starten er det en hjælp at få en ud og dirigere dig, når du skal bakke.

Canadisk lovgivning tillader i øvrigt, at personer med et lille dansk kørekort (kategori B) må køre en autocamper, selvom totalvægten overstiger 3.500 kg. Det er tilladt at være flere chauffører, I skal blot sørge for at I  alle blive skrevet med på lejekontrakten.

5. Hvordan får du mest ud af rejsedagene?

Bestil en ”Early Bird Departure Special” og få mest muligt ud af dine dage. Her kan du afhente din autocamper allerede om formiddagen og aflevere om eftermiddagen. Det koster lidt ekstra, men du får en ekstra dag ud af det, og så er det godt at komme hurtigt ud på turen, når du alligevel på grund af tidsforskellen vågner tidligt om morgenen efter din ankomst til Canada.

6. Hvordan planlægger du din Rute?

Vælger du en autocamper som ferieform i Canada, må du være indstillet på, at din rejseradius bliver en smule kortere, end hvis du vælger en udlejningsbil. Det tager simpelthen længere tid at køre fra sted til sted i en autocamper i Canada – især på de mindre veje.

Vælg derfor en kortere rute eller brug nogle ekstra dage, så du ikke skal spendere hele dagen bag rattet. Du skal jo også have tid til at stoppe op og opleve de spændende naturområder og nyde aftenerne på campingpladserne.

Se vores spændende kør-selv-forslag med autocamper her

7. HVOR LANGT kan du køre i Autocamper?

Den samlede pris på en autocamper afhænger også af det antal kilometer, som du kører. Vi anbefaler derfor, at du planlægger ruten og tæller km, for at afgøre om det bedst kan betale sig at købe et ubegrænset antal km eller en km-pakke.

Du skal være opmærksom på, at det er noget dyrere at leje en autocamper i forhold til en almindelig udlejningsbil. De penge, du sparer på hotelovernatning, kan ikke altid opveje ift. udgiften til benzin, overnatning på campingpladser og lignende. Desuden betaler du et beløb pr. kørt kilometer i en autocamper, mens udlejningsbiler ofte (men ikke altid) er med fri kilometer. 

Til gengæld skal du ikke pakke bilen hver dag og checke ind og ud af hoteller - du kan lave mad selv og så vågner du bogstaveligt talt op med naturen lige uden for døren!

8. AUTOCAMPERtur i det VESTLIGE CANADA

De mest besøgte områder er Banff og Jasper National Parks og strækningen imellem dem, Icefireld Parkway. Der er et begrænset antal campingpladser i disse områder, og de bliver hurtigt optaget. Alle campingpladser langs den rute (og i Banff og Jasper National Parks) drives af Parks Canada. Ønsker du plads til en autocamper på en af disse pladser, skal de bookes via Parks Canadas hjemmeside. Vær opmærksom på at få bestilt hurtigst muligt, og gerne straks der åbnes for salg af disse pladser.  

Der findes et par muligheder i Jasper-området, som ikke er så almindeligt kendte, men som kan være gode alternativer. Vest for byen Jasper ligger Mount Robson Park. Det er faktisk i nabostaten British Columbia, men pladserne kan sagtens bruges, når man skal besøge Jasper. Mens de fleste er tæt på en times kørsel uden for Jasper, er Lucerne Campground kun 35 km væk og dermed altså meget tættere på. Mount Robson Park.

En anden mulighed er øst for Jasper: Cirka 45 minutters kørsel mod øst ad motorvej #16 og derefter nordpå ad motorvej #40 ligger William Switzer Provincial Park. Denne park har et antal campingpladser placeret inde i selve parken og er ikke nær så efterspurgt som campingpladserne i Jasper National Park. Især pladserne ved Jarvis Lake og Gregg Lake kan være af interesse for jer, da de er ret komfortable og velindrettede. William Switzer Provincial Park.

For alternativer til campingpladser i og omkring Banff kan du overveje at søge i områderne Yoho og Kootenay, hvorfra der vil være omkring 1-1½ times kørsel til Banff. 

9. Skal du have INTERNATIONALT KØREKORT?

Vi anbefaler, at du får lavet et internationalt kørekort, inden du tager til Canada, da danske kørekort ikke har engelsk oversættelse. Det er ikke et krav for at kunne leje autocampere i Canada, men bliver du stoppet af en canadisk færdselsbetjent, er det er fordel at kunne fremvise et internationalt kørekort.

Du kan få udstedt et internationalt kørekort i de kommunale borgerservicecentre - læs her, hvad du skal medbringe for at få udstedt internationalt kørekort.

10. Find pris og bestil DIN AUTOCAMPER her

Prisen på autocampere er baseret på udbud og efterspørgsel, og den ændres hver uge. Det kan derfor betale sig at bestille turen i god tid, da der tidligt på sæsonen er et stort udbud og ofte en rabat til ”early bookers”.

Ønsker du at starte i en by og slutte i en anden by, er det en rigtig god ide at undersøge prisen i begge retninger, for efterspørgslen giver ofte meget forskellige priser afhængig af, hvor du starter og slutter dit lejemål.

Bemærk at hos mange udlejere kan du først afhente din autocamper dagen efter du ankommer med fly fra Europa. Det er et spørgsmål om sikkerhed ift. jetlag og søvn.

Her kan du se priser og modeller på autocampere i Canada. Har du spørgsmål eller ønsker hjælp til at bestille en autocamper, kan du kontaktet vores rejsespecialister her.

Skab din egen historie

Autocamper i Canada