Dawson City

Et levn fra guldfeberens eventyrlige æra

Dawson City er et lille magisk sted gemt dybt i den canadiske vilde natur og et must-see på kør-selv-ferie igennem Yukon. Her bliver I budt på en overflod af historie, kultur og naturlandskaber, der kan tage pusten fra enhver. Byen, der tidligere var hovedstaden i Yukon indtil Whitehorse overtog titlen i 1953, ligger ved Yukon-flodens bredder og emmer af atmosfære og pionerånd fra guldfeberens eventyrlige æra. Besøg Dawson City bymuseum, der åbner døren til fortiden og giver et levende billede af byens historie under guldfeberens tid i det 19. århundrede.

Gå også ombord på museumsskibet SS Keno – den sidste hjuldamper, der sejlede på Yukonfloden fra Whitehorse. Den var én af mange hjuldampere, der sejlede alt fra malm, passagerer, forsyninger og post til dynamit. De var ganske enkelt livline til omverdenen indtil motorvejens færdiggørelse.

Jack London Interpretive Center er dedikeret til den berømte forfatter, der opholdt sig i Dawson City under guldfeberen. Her kan I også opleve digterens originale hytte.

Et spændende levn fra guldgravertiden står ved Upper Bonzana Creek Road, ca. 13 kilometer syd for Dawson City. Den enorme bucketline-slusegraver bestod af 72 kæmpe ”skovle”, der pløjede sig gennem landskabet og gravede guldholdig jord og mudder op. Den var i drift fra 1913 til 1959.

Mens dagen folder sig ud med historie, kommer natten til live på Diamond Tooth Gerties – et historisk kasino fyldt med spænding og sjov. Tag chancen og prøv lykken med ”21”, poker, roulette eller klassiske spilleautomater under det glitrende loft, hvor det føles som om, at guldfeberens ånd stadig svæver. Slut jeres aften med et af stedets farverige ”Can-Can” danseshows – det kan kun blive en sjov og mindeværdig aften.

Dawson City ligger ca. 1.400 kilometer fra Anchorage i Alaska.

Kort

Vis på kort