Canadas vestkyst - vild og fascinerende

16 dages kør-selv-forslag i Rocky mountains og langs canadas stillehavskyst

Her er turen, hvor det smukkeste af Rocky Mountains kombineres med den vilde og imponerende natur på Canadas vestkyst. Det er et festfyrværkeri af naturoplevelser. I skal blandt andet besøge Vancouver Island, tilbringe en dags sejllads på Inside Passage's beskyttede farvand fra Port Hardy til Prince Rupert og køre ad Icefield Parkway i The Rockies. Undervejs vil I komme helt tæt på Canadas spændende dyreliv, der imponerer både til vands og til lands. Hold blandt andet udkig efter bjørne, elge, hjorte, ørne, søløver og spækhuggere. Det er bare nogle af de dyr, der lever på disse kanter. 

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Canadas smukke og vilde landskaber.

Fra 23.763 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 16 dages kør-selv-ferie med hotel, billeje og færgeoverfarter.

Rejseperiode:
Ultimo maj - ultimo september.

Startdag:
Hver anden dag 

Varighed:
16 dage/15 nætter

Længde:
3.050 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Vancouver - Victoria (68 km + færge)

Velkommen til Canada! Vancouver er turens udgangspunkt, og dagens destination er byen Victoria, som ligger på Vancouver Island. På vejen ud af Vancouver kan I med fordel gøre et stop i fiskerlandsbyen Steveston. Her ligger fiskerimuseet Gulf of Georgia Cannery National Historic Site, der fortæller en masse spændende viden om området, og som bestemt er et besøg værd.

Fortsæt herefter til Tsawwassen Ferry Terminal, hvorfra færgen til Victoria afgår. Sejlturen tager 90 minutter (færgebillet er inkluderet). Når I ankommer til Vancouver Island, er der blot en kort og naturskøn køretur til blomsterparken The Butchart Gardens. Den 22 hektar store park er en paradisisk oplevelse
 fyldt med en masse farverrige og interessante planter. Et besøg her er oplagt (entre er inkluderet i udflugtspakken) inden I kører ind i den charmerende havneby Victoria.

Victoria - Quadra Island (269 km)

I dag sætter I kursen nordpå ad hovedvejen Island Highway, som følger Vancouver Islands kystlinje. Undervejs passerer I Duncan, der er kendt som "totempælenes by". Hvis der er tid til det, anbefaler vi et besøg i Quw’utsun’ Heritage Village. Her kan I blive klogere på, hvordan de oprindelige folk på nordvestkysten lever (sæsonbestemte åbningstider). Lidt længere nordpå ligger kunstnersamfundet Chemainus, hvor I kan beundre gigantiske vægmalerier på mange af byens huse.

Sidst på eftermiddagen ankommer I til byen Campbell River, hvor I kører ombord på en BC Ferries-færge (færgebillet er inkluderet) og sejler den korte tur til Quadra Island. Jeres destination er April Point Resort, hvor I skal tilbringe de næste to nætter.

Quadra Island / sejltur lang Discovery Islands

I dag får I mulighed for en helt unik naturoplevelse, hvis I tager en tur med på vandet i en zodiak (hurtiggående gummibåd). I sejler langs Discovery Islands og her gælder det om at holde øje med det spændende dyreliv, der findes i området. I kan bl.a møde søløver, sæler, vågehvaler og delfiner, der yndefuldt bevæger sig i det våde element, og i luften vil hejrer og ørne være hyppige gæster. Ved lavvande er der endvidere mulighed for at spotte sortbjørne i deres naturlige omgivelser og i det hele taget nyde Canadas storslåede skønhed (turen er inkluderet i udflugtspakken).

Quadra Island - Port Hardy (241 km)

Første punkt på dagens program er en færgetur tilbage til Vancouver Island. Herefter fortsætter rejsen nordpå. Når I når til Port McNeill, er det muligt at tage ud på en sejltur i Johnstone Strait. Her kan I være heldige at se de fascinerende spækhuggere. Dagen ender i fiskerlandsbyen Port Hardy.

Port Hardy - Prince Rupert (færge)

Hele dagen vil I tilbringe på færgen. I skal nemlig sejle gennem det beskyttede farvand i den berømte Inside Passage med BC Ferries (færgebillet inkluderet). Turen tager i alt 15 timer og undervejs sejler I forbi perlerækker af snedækkede bjergtoppe og skovklædte skråninger. Sammen danner de en flot kulisse for de mange dramatiske fjorde. 

Prince Rupert - Smithers (364 km)

I dag følger I den smalle og snoede Yellowhead Highway, som det meste af vejen smyger sig tæt op ad Skeena River. I kører igennem minebyen Terrace og ankommer til Smithers. Smithers, som ligger midt i Bulkley Valley ved foden af Hudson Bay Mountain, byder på masser af muligheder for friluftsaktiviteter (Morgenmad er inkluderet).

 

Smithers - Prince George (372 km)

I forlader I Smithers og fortsætter ad Yellowhead Highway, hvor I kører igennem Houston. Området er kendt for sine mange regnbueørreder og for at have verdens største fluefiskestang. Og den er stor, for den måler over 18 meter!

Herefter går turen gennem Burns Lake og Vanderhoof, før I ankommer til Prince George. Prince George er et af de største knudepunkter i den nordlige del af British Columbia, fordi byen ligger, hvor to store motorveje og to jernbanelinjer mødes.

Oplevelser i Jasper National Park

Gå på opdagelse i Jasper. Det er en charmerende bjerglandsby, som ligger i naturskønne omgivelser. Tag med svævebanen, Jasper Skytram op til toppen af Whistlers Peak. Eller hvad med at besøge en af verdens mest fotograferede søer? På Maligne Lake kan I tage på en 90-minutters bådtur, der tager jer med ned mod sydenden af den maleriske sø. Lad jer imponere af den storslåede søbred med tæt skovbevoksning og gletsjerdækkede bjergtinder, som rejser sig stejlt fra vandkanten. Undervejs gør I et stop ved Spirit Island, hvor I har mulighed for at tage jeres egen version af det verdensberømte billede af søen. Så husk endelig at medbringe jeres kamera.

Jasper - Banff (265 km)

En af de flotteste og mest naturskønne køreture venter jer i dag. I skal køre ad Icefields Parkway, som fører jer langs "rygraden" af den canadiske del af Rocky Mountains. Her kører I forbi en endeløs række af gigantiske bjerge og forrevne tinder, over 100 gletsjere og en række uberørte smaragdgrønne søer. Undervejs passerer I også Columbia Icefield, hvor I har mulighed for at komme en tur op på gletsjeren med et terrængående køretøj - en såkaldt Ice Explorer (er inkluderet i udflugtspakken).  I samme område kan I besøge SkyWalk, en glasbro der hænger på klippevæggen små 300 meter oppe, og I ser direkte ned i dybet (turen er inkluderet i udflugtspakken).

I kommer desuden forbi Sarbach Glacier, Peyto Lake, Bow Lake, hvor I kan se den flotte Bow Glacier i baggrunden og Crowfoot Glacier før I ankommer til Lake Louise. I Lake Louise følger I Bow Valley Parkway, som løber langs Bow River. I kan vælge at gøre et stop i Johnston Canyon, hvor I kan gå ad den asfalterede sti til enten det øvre eller det nedre vandfald, før I sætter kursen mod Banff.

Oplevelser i Banff National Park

I har en hel dag til at opleve Banff og det omkringliggende område. I selve byen er der masser at tage sig til. Her er et væld af butikker, lækre caféer, sjovt natteliv og spændende museer. Læg vejen forbi besøgscenteret Cave and Basin National Historic Site og tag en tur op til toppen af bjerget med Banff Gondola (inkluderet i udflugtspakken). Herfra kan I nyde en smuk panoramaudsigt over Bow Valley og afslutte dagen med en dukkert i de varme kilder ved Upper Hot Springs (inkluderet i udflugtspakken).

Banff - Sun Peaks Resort (496 km)

Efter en masse store og smukke oplevelser i Banff National Park sætter I kursen videre mod Yoho National Park, hvor I undervejs krydser vandskellet. Når I kører igennem Glacier National Park og "Rogers Pass" bliver I forkælet med spektakulære udsigtsposter over bjergene, der ligger foran jer i alle retninger. I fortsætter gennem Monashee Mountains, hvor I blandt andet kan beundre den storslåede udsigt over Shushwap Lake.

Sun Peaks - Gold Bridge (327 km)

Fra morgenstunden kører I via Logan Lake til Cache Creek, som er en af de mange byer, der blomstrede op under guldfeberen. Fortsæt rejsen sydpå til Lillooet, der ligger på en af de gamle guldgraverruter og markerede startpunktet for den gamle vognrute, Old Caribou Wagon Road, som blev benyttet under guldfeberen. I dag anvendes området her af Canadas største producent af lægeplanten ginseng. Når I forlader Lillooet, følger I vejen i 2 timer til Tyax Lodge, som ligger ved bredden af den idylliske Tyaughton Lake.

Ophold på Tyax Lodge

Tyax byder på et godt udvalg af forskellige aktiviteter for alle aldersgrupper. I kan blandt andet vælge mellem westernridning eller vandflyverture over naturområdet Chilcotin med landing på isolerede bjergsøer. (mod ekstrabetaling). I kan også benytte jer af de gratis aktivitetstilbud som blandt andet frister med fiskeri eller ture i kajak og kano.

 

Whistler - Vancouver (122 km)

Det er nu turen sidste dag. I forlader Whistler, når I har lyst, og følger den naturskønne Sea-to-Sky Highway til Vancouver. Højdepunkterne på ruten er det brusende vandfald Shannon Falls og bjerget Stawamus Chief, hvor klatrere fra hele verden flokkes til for at bestige granitklipperne. I ankommer til Vancouver, hvor jeres kør selv-ferie slutter.

Det vil være oplagt at forlænge turen med et par dage i Vancouver, så I får mulighed for at se lidt nærmere på denne vidunderlige by og hvilke oplevelser den gemmer på.  

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 23.763 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Vancouver retur
 • 15 hotelovernatninger
 • 16 dages billeje  inkl. forsikring
 • Overfarter med BC Ferries mellem:
  - Vancouver og Vancouver Island
  - Campbell River og Quadra Island
  - Port Hardy og Prince Rupert inkl. plads i Aurora Lounge
 • 3 x morgenmad


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Reservationsgebyr til BC Ferries
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

Der kan vælges mellem følgende hotelkategorier:
Moderate, Superior og Deluxe.

Rejsebeskrivelse
Med i købet får I en detaljeret rejseplan på engelsk. Det er muligt at tilkøbe kort over området samt en Lonely Planet travel guide, som beskriver området og de mange seværdigheder undervejs. Materialet, der er på engelsk, vil blive leveret på jeres første hotel i Canada.

Pris: 485 kr.

ekstra oplevelser

Udflugtspakke

 • Wildlife Adventure Cruise langs Discovery Islands
 • Butchart Gardens
 • Banff Gondola
 • Ice Explorer-tur på Athabasca-gletsjeren 
 • Glacier Skywalk
 • Entre til enten Banff Upper Hot Springs eller Miette Hot Springs Jasper.

Pris pr. person fra: 2.125 kr.

Forlæng rejsen
I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i Vancouver.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011