Interview: Østcanada er alt andet end seværdighedsjagt

3 hurtige tips fra østkyst-entusiasten Mette

Når rejsen går til Canada sætter langt de fleste kurs mod vestkystens storslåede nationalparker i Rocky Mountains. Vancouver, gletsjere og ikke mindst masser af vilde bjørne har det med at stjæle opmærksomheden. Derfor bliver det østlige Canada ofte lidt glemt - og det er en skam! I hvert fald hvis du spørger vores østkyst-entusiast Mette, der til dagligt sidder i rejsebutikken i Lyngby.

I flere år boede hun i Montreal, og hun ved, hvad det vil sige at rejse rundt i den del af landet. Med sit lokalkendskab har hun efterhånden sendt mange forventningsfulde kunder afsted. Hun ved, at hvis du giver dig selv tid og finder din indre opdagelsesrejsende frem, så er der en god chance for, at du får Canada helt ind under huden på din kør-selv-ferie. 

Vi har taget en lille snak med hende om, hvad det østlige Canada kan, og hvorfor lige præcis den del af landet bør stå højt på din bucket list.

Hvorfor er det østlige Canada en drømmedestination? 


Det er uprætentiøst og lige til. Her skal du ikke lade dig styre af den sædvanlige seværdighedsjagt. Der er langt færre turister ved de ”must sees”, der nu er, og det er med til at gøre det til et mere afslappende område at rejse i.

Østcanada står i skyggen af nationalparkernes høje bjerge og klippefyldte kystlandskaber i det vestlige Canada. Og det er synd! For du finder masser af smukke kyststrækninger, imponerende dyreliv og vilde vandfald. Men til forskel for det vestlige Canada er det roen og friheden, der er i højsædet.  

Og så gemmer der sig selvfølgelig også masser af gastronomiske overraskelser og pulserende storbymiljøer, hvis man er til det. 

"Jeg har skræddersyet en del kør-selv-ferier til det østlige Canada, og der har ikke været et eneste tilfælde, hvor folk ikke kom tilbage og sagde 'du havde ret'. Så det er altså ikke kun mig, der er faldet for det østlige Canada"

Hvem vil du anbefale det østlige Canada til?


Det østlige Canada er til dig, der gerne vil gå i dybden med oplevelserne. Det handler om at turde at gå til venstre, når de andre går til højre. Det østlige Canada er for de nysgerrige og opsøgende. 

Du oplever i dit eget tempo, kan man sige. Du skal kunne finde ud af at tage den med ro og være indstillet på selv at skabe dine ferieminder. 

Du kommer ind under huden på Canada, når du ikke har et fastlagt program, men kan tage en afstikker ad en spændende vej, eller gå på opdagelse i byernes gader og holde pause på en interessant café.

Når du ikke skal køre i fuld fart fra den ene seværdighed til den anden, giver det nemlig plads til at komme helt ind på landets brogede kultur. Det er på sådan en slags kør-selv-ferie, at du finder dine helt egne favoritoplevelser.

Hvad er dine bedste rejsetips, hvis man besøger Østcanada? 


Når jeg rejser, vil jeg ikke kun se de traditionelle highlights. Jeg vil have noget forskelligt: Der skal være noget til maven, noget til øjnene, noget til hjernen – man skal kunne koge det sammen til en god velsmagende suppe. Det skal ikke kun være bouillon - Der skal noget fyld i. Og det finder du i den grad i Østcanada.

Du skal helt sikkert opleve landets unikke kultur og historie. Og den findes overalt. Efter tre år i Montreal er det nærmest mit andet hjem, og den by har bare så meget at byde på. For eksempel bydelen Le Plateau-Mont-Royal som er et spændende alternativ til den mere traditionelle sightseeing. 

Men naturen i Nova Scotia, de charmerende gamle fiskerbyer og indfødte First Nations-folkets historie skal også opleves! 

Du kan læse mere om Mettes anbefalinger til oplevelser her

Mette J - Lyngby

Når jeg rejser, er det vigtigt for mig, at det sker i mit tempo. Jeg vælger hellere lidt færre ting og steder at se for at få mere tid til noget andet. Alt fra miniferien i Tyskland og sommerferien i Italien til den store rundrejse i Canada eller USA, giver mig nye idéer og inspiration til rejser - inspiration om mine favoritrejsemål, som jeg glæder mig til at give videre til dig og dine rejsefæller!