Kystbyen St. Martins i Fundy bugten

Oplev den imponerende forskel ved høj- og lavvande i Fundy bugten

Der er noget helt specielt ved den lille kystby, der ligger ud til Fundy Bugten. Specielt når verdens største tidevandsforskellige efterlader fiskerbådene på havbunden, store strandvidder og sandstenshuler dukker op, som du kan udforske til fods og saltmarsken efterlades med damme og vandløb, der zigzagger sig gennem landskabet. Her kan du spotte mange forskellige trækfugle, hvis du har en kikkert med.

Når højvandet kommer tilbage, læner fiskerbådene sig til kajen og venter på at sejle ud - eller blive losset for dagens fangst. Find en stol i havnens cafe og oplev det hele udfolde sig, men du overvejer hvad du skal bruge de næste dage til. Ved højvande kan du også begive dig ud med en guide langs kysten og ud til havhulerne.

Skal du have lidt afveksling fra naturens forunderlighed, kan du besøge Quaco-museet, der fortæller om landsbyens historie og om de spirende skibsbyggersamfund, der producerede mere end 500 træskibe af træ. I dag er det svært at forestille sig, at St. Martins var et af det britiske imperiums rigeste samfund i det 19. århundrede.

Ca. 1 times kørsel mod nordøst ligger Fundy National Park, der bestemt også er et besøg værd.

Kort

Vis på kort