Upper Canada Village i Ontario

Et levende museum om livet på landet i 1860érne

Det er som at træde ud af en tidsmaskine, når du slentrer rundt i Upper Canada Village. Tiden er skruet tilbage til 1860érne. Her huser kulturarvsparken mere end 40 historiske bygninger og gamle møller, der stadig er i brug. I de forskellige bygninger kan du hilse på arbejdende smede, skomagere, bagere og møbelsnedkere i periodens påklædning, der stolt demonstrerer og fortæller om deres færdigheder.

På gårdene kan du opleve, hvordan fremskridtet var nået ud på landet i form af hestedrevne maskineri, der lettede arbejdet og varslede stordrift. Eller en forpagtningsgård, hvor der stadig blev arbejdet med enklere værktøj. Børnene kan hilse på grise, heste, kør og okser. Savværket, uldfabrikken og melmøllen vidner også om fremskridt, hvor maskiner begyndte at automatiserer forskellige funktioner.

Du kan selv vandre rundt i parken eller hvad med at benytte et af datidens forskellige transportmidler? De spænder lige fra hestevogne, Tow Scow (en form for pram) eller et miniaturetog.

Upper Canada Village åbnede dørene i 1961 og er gennem årene blevet ét af Canadas største ”levende” museer, der fortæller om livet i et landdistrikt i Upper Canada for ca. 150 år siden.

Upper Canada Village ligger ca. en times kørsel sydpå fra Ottawa eller halvanden times kørsel fra Montreal.

Kort

Vis på kort