Derfor skal du vælge kør-selv-ferie

4 klassiske fordomme og 8 gode grunde

Når grænserne igen åbner og det bliver sundhedsmæssigt forsvarligt at rejse, så vil vi varmt anbefale at du overvejer en kør-selv-ferie - enten i egen bil hjemmefra eller med leje på destinationen. Måske har du allerede snuset lidt til tanken om en kør-selv-ferie, men er stadig ikke helt overbevist?

Det kan være svært at vælge, hvordan de dyrebare feriedage skal tilbringes, men vi vil gerne slå et slag for at din næste ferie skal være en kør-selv-ferie. Derfor har vi samlet 8 gode grunde til at rejse på denne måde, men inden vi kommer til dem, så lad os starte med at komme nogle af de typiske bekymringer til livs.

Klassiske fordomme

”Det er for langt at køre fra Danmark”

Nej, det er mere et spørgsmål om indstilling. Faktisk starter ferien i det øjeblik du og familien sætter jer ind i bilen. Se det som kvalitetstid sammen med familien, hvor I rent faktisk har mulighed for at snakke og hygge jer sammen – det er faktisk ikke så tit, man har den mulighed i en travl hverdag. Men hvis du så alligevel synes at det måske er lidt for meget kvalitetstid sammen, så flyv til destinationen og start kør-selv-ferien derfra :)

”Det er for dyrt”

Det kan godt koste lidt mere at køre ned til destinationen, end at flyve med et lavprisselskab. Men det er i bund og grund to helt forskellige måder at rejse på. For når du kører selv hjemmefra, er det forbundet med andre fordele, eksempelvis kan du nemmere besøge flere lande undervejs og du slipper for bagagerestriktioner i lufthavnen.

"Det er for længe at sidde i bilen"

Nej, du bestemmer nemlig helt selv, hvor længe du vil køre og antallet af pauser. Husk igen på, at hvis du kører hjemmefra i Danmark, så starter ferien fra det øjeblik I triller ud af carporten, og generelt er transporten ikke bare noget, som skal overstås. Det er en del af kvalitetstiden sammen med dine kære, så der skal selvfølgelig være plads til oplevelser undervejs. Og så kan du holde pause og strække benene, når du vil.

"Det er ikke for børn"

Jo, det kan faktisk være betydeligt mere afslappende at køre i bil med børn, end at flyve. Nøgleordet er planlægning, så afsæt tid til pauser undervejs og husk underholdning, eksempelvis musik og lydbøger alle kan lytte med på i fællesskab.

8 gode grunde til kør-selv-ferie

Med ovenstående fordomme in mente, så lad os se nærmere på 8 gode grunde for at rejse på kør-selv-ferie, der gælder uanset om du foretrækker at køre i egen bil hjemmefra eller at leje på destinationen.

1.    Frihed til selv at bestemme

Drej i rattet og bestem selv, hvor turen går hen. Er vejret dårligt, så kører I hen, hvor solen skinner - groft sagt. Det handler om at udnytte friheden til at dreje af og tage en afstikker til spændende oplevelser undervejs.


2.    Fleksibilitet

Bliv en dag mere eller en dag mindre – I er selv herre over jeres tur, så hvis I gav den mindre gas på vejen i går, men "fuld gas" for frihed ved at aflægge et spontant besøg på en vingård eller køre ad en mere snoet bjergvej, så nyd fleksibiliteten til fulde ved at blive i området en dag eller to mere.


3.    Plads til det hele

I bilen er der plads til hele familien, og starter I hjemmefra så kan bilen pakkes med alt til turen fra badetøj til god lokal vin.


4.    Cabriolet, autocamper eller MC?

På en kør-selv-ferie kan I selv bestemme udstyrsniveauet, når I lejer, uanset om det er en åben sportsvogn, en rummelig autocamper eller en brølende motorcykel. Det afhænger eksempelvis af, om det skal være præget af livsnyderi, aktiv livsstil eller praktisk for hele familien?


5.    Kan bruges til udflugter undervejs

Uanset hvilken form for ovenstående køretøj, så kan du altid tage en afstikker til en seværdighed eller aktivitet i nærheden, der lokker. Du skal ikke være afhængig af andre, men bestemmer selv hvad du skal opleve undervejs, så du slipper for at være afhængig af guidede busture og lignende.


6.    Familien er sammen

Ferie er også kvalitetstid, hvor du og dine kære planlægger turen og dagen – og oplever tingene sammen. Fælles oplevelser – fælles nærvær.


7.    Stop undervejs

En køretur er aldrig længere end du selv vil. Der er altid en seværdighed, en cafe eller en vinmark i nærheden, hvor I kan slappe af undervejs.

8.    Improviser eller skift planer

På en kør-selv ferie er det jer selv der bestemmer – og er I kørt ud i egen bil, så er vejen hjem aldrig længere end turen ud. Det vil sige, at sker der noget uforudset, så kan I altid vende bilen hjemad.

 

Overbevist eller nysgerrig?

Vi håber, at vi har fået manet din tvivl til jorden, så din næste rejse bliver en kør-selv-ferie - og måske også din næste rejse igen, når du først har prøvet det. Nu er spørgsmålet måske snarere, hvor kør-selv-ferien skal gå hen og hvordan? :)

Du kan finde mere inspiration i vores kør-selv-univers forneden.

Læs mere om kør-selv-ferie

Prøv også.....