Kystbyen Lyme Regis

Billedskøn kystby langs Jurassic Coast

Har kør-selv-ferien i Sydengland bragt jer til den fortryllende Jurassic Coast, bør I finde tid til den charmerende kystby, Lyme Regis. Den lille badeby er kendt for sine gyldne sandstrande, en skøn strandpromenade, dramatiske klipper, en fascinerende historie og ikke mindst den maleriske havn, der er beskyttet af havnemuren, kendt som The Cob. Den er bl.a. nævnt i Jane Austens romaner og været vist i filmen, Den franske løjtnants kvinde.

Gå en tur gennem byens hyggelige, smalle gader med farverige bindingsværkshuse, små butikker, gallerier og masser af spisesteder, hvor I kan slå jer ned og få stillet sulten eller tørsten, mens I nyder den smukke udsigt. I kan også tage en to-go frokost, mens I går langs vandet. Der er mange små boder, der sælger den klassiske fish and chips, hvor I godt kan smage, at det er en lækker friskfanget fisk I spiser og ikke en der er taget op af fryseren.

Området er som nævnt kendt for Jurassic Coast, hvor der er fundet et imponerende udvalg af fossiler. På Lyme Regis Museum kan I se en stor samling af fossilerne, der er fundet langs kysten, men der arrangeres også historiske byvandringer, der er skiftende udstillinger og meget mere.

Når I ankommer til Lyme Regis, kan fx I parkere bilen nær Sandy Beach, hvor I går igennem et flot parkområde ned til standen. Skulle I have lyst til at være en smule aktiv, kan I tage en runde på parkens minigolfbane, hvorfra der er en pragtfuld havudsigt eller gå en del af South West Coast Path - Englands længste markerede sti.

Lyme Regis ligger ca. 2 timers kørsel syd for Bristol.

Kort

Vis på kort