Fort de Mutzig

Et unikt indblik i 1. verdenskrig

Er du i Alsaceområdet, og er du bare den mindste smule historieinteresseret, er Fort de Mutzig et absolut must. Fortet er et imponerende eksempel på befæstningsarkitektur fra det 19. århundrede og giver dig et spændende indblik i den, noget komplicerede, tysk/franske krigshistorie. 

En magtdemonstration af ny teknologi

Mutzig-fortet repræsenterede på mange måder en demonstration af den moderne krigshistories våbenkapløb - hvor Tyskland, på trods af nederlag under 1. verdenskrig, var den klare vinder. Fortet rummer verdens første maskinpistol og var førende på udviklingen af underjordiske kanoner - alt sammen udviklet af tyskerne. Og så er befæstningen verdens første fort bygget udelukkende af beton. Det lyder måske banalt i disse højteknologiske tider, men et fort bygget af beton og et gevær, der ikke skulle lades for hvert skud, var på det tidspunkt revolutionært i sådan en grad, at det var afgørende for 1. verdenskrig.

Et besøg i fortet indebærer en 2 timer lang rundvisning i fortets underjordiske gange, der i krigstiden husede op til 7.000 soldater. Det er som at gå rundt i en underjordisk landsby, og du kan besøge bageren, lægehuset, slagteren og meget mere. Husk at tage en ekstra trøje med ned i de underjordiske gange - der er hundekoldt og du kommer hurtigt til at fryse.

Kort

Vis på kort