La Cour de Lise, Willgotheim, Alsace

Lises gård

La Cour de Lise, Willgotheim (Nordlige Alsace)

Kokken Jean-Paul Bossée og hans kone Isabelle åbnede deres maison d’hôtes i Willgottheim 20 km nordøst for Strasbourg i 2010 - efter allerede at have skabt en restaurant i deres egen stueetage. I fint vejr kan gæsterne nyde maden udenfor under tag, og om vinteren i spisestuen foran en åben kamin.

Isabelle beskriver sin mands gastronomiske kreationer som "raffineret, autentisk, simpel "haute-cuisine". Alle produkter kommer fra den lokale Kochersberg-region og serveres med opfindsomhed: blå lange og røget laks med elodiekartofler, urter og peberrodcreme til forret, efterfulgt af kalvekød filet mignon med østerssvampe d'Alsace og til dessert chokolademousse eller en revideret ferskenmelba. 

Fra 625 kr.
pr. person pr. nat i dobbeltværelse  

Rejseperiode:
Hele året

Hotelstandard:
Les Collectionneurs
 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

få et tilbud

 

Information

inspireret af Paul Bocuse

Tidlilgere kaldte man Alsace for Herrens spisestue, og det gælder stadig, i hvert fald når I kører til landsbyen Willgottheim nær Strasbourg. Der forvandlede en tidligere stjernekok og hans kone en gammel gård til en moderne restaurant. La Cour de Lise kombinerer ægte gæstfrihed med klassisk fransk gastronomi.

Restauranten servere først mad fra kl. 19, men kommer man før servere Madame Bossée et glas vin i den åbne stald med udsigt til haven. Buksbom-hække, rosenbede, en swimmingpool - bag porten til gården fra 8. århundrede venter et paradis. 

Kokken Jean-Paul Bossée havde tidligere to Michelin-stjerner, men forlod til alles overraskelse det hårde "gourmetcirkus" for ti år siden og købte den gamle gård i landsbyen Willgottheim 20 km nordvest for Strasbourg sammen med sin kone. I spisestuen løftes stemingen af de snehvide duge, hvide stole og lamper, der står i kontrast til de mørke træstolper. Ja, selv skiltet til toilettet har et pænt navn: Commodités, der lyder charmerende som "komfort".

På menuen er der noget overraskende læsning. Chef Bossée hylder den nu afdøde Paul Bocuse, der havde en næsten gudelignende status i fransk gastronomi, og som han havde kendt som ung i sin "Lyon periode". Til hans ære, og fordi Bocuse "formede hele generationer af kokke" - laver Jean-Paul Bossée opskrifter baseret på hans model. Det betyder "simpel mais de goût", så enkel, men med smag.

Galleri

Kort

Vis på kort

Få et tilbud