Oplevelser i Paris

Paris - Byernes by 

Alle kender Paris. Alle kender Eifeltårnet og Triumfbuen. Men langt fra alle har været der. Paris er en kæmpe metropol med en befolkning på ca. 12 mio. i det der kaldes "Paris' aire urbaine" og er dermed et af de største byområder i Europa, rent befolkningsmæssigt. Men det Paris de fleste oplever ligger indenfor den såkaldte "Périphérique intérieur", en bred boulevard, der løber ca. 35 km hele vejen rundt om det indre Paris.

For nybegyndere er der visse ting man absolut må opleve, f.eks. at nyde den fantastiske udsigt over byen fra det 324 meter høje ​Eiffeltårn, at stå ved Sacré Cœur på Montmartre og lade sig imponere af den smukke kirke samt at træde ud af metroen ved Triumfbuen og blive overvældet af det fantastiske mindesmærke over Napoleons sejr ved Austerlitz i det nuværende Tjekkiet i 1806. Tidligere var også katredralen Notre Dame på øen i Seine-floden på denne liste, men desværre er kirken falmet lidt efter den ulykkelige brand i 2019.

Berømt er også den imponerende boulevard Champs-Elysées, der løber fra Triumfbuen til Place de la Concorde og de tidligere kongelige boliger ved Jardin de Tuileries, der efter revolutionen sidst i 1700-tallet blev omdannet til et af verdens nu mest besøgte museer, Louvre. Men naturligvis spænder rækken af museer vidt og bredt, ligesom mængden af andre imponerende seværdigheder og attraktioner i Paris er overvældende.

Paris byder også på berømte kvarterer, hvor enkelte har gjort sig særligt bemærket. Mest kendt er måske Montmartre, der ligger på Paris' højeste bakke med 130 m. og er kendt for den smukke kirke Sacré Cœur, pladsen Place du Tertre med de mange malere og de snævre gyder og stejle trapper. Her finder I også den berømte cabaret Moulin Rouge samt Boulevard de Clichy og Place Pigalle, der visse steder godt kan være lidt uartige. Berømt er også "Rive Gauche" (venstre Seinebred) med latinerkvarteret og de dyre shoppinggader Boulevard Saint-Germain og Boulevard Saint-Michel. Området har også et vist bohemeagtigt strøg, der stammer fra kunstnere som f.eks Picasso, Matisse,  Sartre og Ernest Hemingway, der alle levede i Rive Gauche

Kort

Vis på kort