Basaltklipperne ved Gerðuberg

Klippesøjlerne ligner en stenhuggers kunstværk

Gerðuberg, der ligger ca. 120 kilometer nord for Reykjavik, består af en række perfekte hexagonale (sekskantede) basaltklipper. Klipperne kan ses på lang afstand, og ligner mest af alt en kæmpe mur. Rækken af disse klippesøjler strækker sig over en kilometer, og er 7 til 14 meter høje og op til 1,5 meter brede.

Det mest fascinerende ved de store basaltsøjler er, at de er helt geometrisk symmetriske – det ligner nærmest en stenhuggers kunstværk. Men det naturlige fænomen kan forklares: Under et vulkanudbrud for flere tusinde år siden, løb floder af lava ud over klippekanten. På det tidspunkt lå området ved kysten, og alt lavaen blev omgående kølet ned, hvilket fik det til at tage denne unikke og usædvanlige form.

Anbefalet af Kenneth, rejsespecialist i Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort