Bjergområdet Kerlingarfjöll

Udforsk ”De gamle damers bjerge” ved Kerlingarfjöll

Som overskriften indikerer, betyder Kerlingarfjöll; de gamle damers bjerge. Disse unikke bjerge ligger midt inde i det islandske højland, og er mellem 800 og 1500 meter høje. Faktisk er alle disse bjerge navngivet, men bliver altid omtalt som Kerlingarfjöll. Det skydes med stor sandsynlighed det faktum, at man i mange år ikke turde besøge bjergene, da det var et gemmested for kriminelle og udstødte.

I dag er bjergene et højdepunkt for vandrere, naturelskere og fotografer, som ynder at opleve Islands særprægede natur. De fleste bjerge i Kerlingarfjöll er lavet af rhyolit, som er en vulkansk bjergart med varierede mineralsammensætninger. Dette betyder at bjergene har forskellige farvenuancer, alt efter hvordan bjergsiderne er blevet udsat for sol, vind og vejr igennem århundreder. Denne hypnotiserende effekt er skabt af Moder Natur hende selv, og har åbenlyst været et af hendes ypperste mesterstykker.

Anbefalet af Kenneth, rejsespecialist i Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort

Oplev Island - skab din egen historie