Brimketill lavastenspool

Boblende mudderpøle og flotte farver

De flotte lavaformationer langs Reykjanes-halvøens sydkyst på, er i sig selv meget fascinerende, men Brimketill sætter prikken over i’et i de natursmukke omgivelser. Brimketill er en naturlig skabt lava-swimmingpool, som ligger meget tæt på klippekanten.

På en vindstille dag kan det lade sig gøre at hoppe i vandet. Dog anbefales det ikke at hoppe i vandet, hvis det blæser voldsomt, da bølgerne bliver meget høje, og i løbet af sekunder kan trække én med ned i det iskolde Atlanterhav. Men du behøve ikke kun at besøge det natursmukke sted i godt vejr. Det ekstreme vejr kan faktisk gøre oplevelsen af området meget bedre, da du virkelig får at se, hvordan kystlinjen står som forsvarsmur for det barske klima omkring Island.

På vejen til- eller fra Brimketill kan du fx stoppe ved Den Blå Lagune og nyde det mineralholdige vand ude i det fri.

Anbefalet af Kenneth, rejsespecialist i Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort