Et glimt af Island

8 dages kør-selv-forslag Island rundt

Denne forholdsvis korte tur med kun syv overnatninger kræver ret meget bilkørsel, men til gengæld vil dagene være pakket med masser af spændende oplevelser. Turen følger hovedvejen rundt om Island inkl. Snæfellsnes-halvøen og tager jer dermed rundt til Islands mest spektakulære seværdigheder og attraktioner på den kortest mulig tid.

Vil I have mere tid undervejs tilbyder FDM travel også rundture på henholdsvis 11 og 15 dage, hvor I har mulighed for at komme tættere på mange af Islands vidundere. Har I ikke så meget tid, har FDM travel også en tur på kun 6 dage i det syd- og vestlige Island, hvor I kan opleve nogle af Islands mest ikoniske seværdigheder.

Fra 13.684 kr.
pr. person inkl. flybillet. Ophold i dobbeltværelse på standard hotel i 7 nætter inkl. morgenmad samt 8 dages billeje.

Rejseperiode: 
Vi anbefaler maj - oktober.
Hele året er muligt.

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
Ca. 2.000 km

Klimapåvirkning:
1.999 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferie

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • lejebil/autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Keflavík - Reykjavik (70 km)

På denne tur kan I leje en ganske almindelige bil. Vejene rundt om Island kræver ikke firhjulstræk, men I skal naturligvis overholde de regler, der gælder for hvor I må køre i en lejebil. I vil blive orienteret om forholdene ved afhentning af bilen.

Herfra kører I gennem det måneagtige lavalandskab til Reykjavik, hvor I kan bruge resten af dagen til at udforske byen. Reykjavik og forstæder har tilsammen ca. to tredjedele af hele Islands befolkning på godt 330.000.

Byens historie går tilbage til 1616, hvor Kong Christian IV købte gården Reykjavik og først da Landfoged Skúli Magnússon med 12 indfødte islandske embedsmænd stiftede et selskab, som skulle drive virksomhed på Island, kom der gang i tingene. Men langt ind i 1700-tallet var byen blot en bydg med landbrug og fiskeri, Først i 1786 fik byen købstadrettigheder,og efter at Altinget blev genoprettet i 1843 kom der for alvor gang i byen. Men det var først i starten af 1900-tallet, da byen havde fået et gasværk, et vandværk og elektrisk belysning i 1921 at byen udviklede sig til en modern hovedstad. 

Overnatning i Reykjavik

Húsafell - Hraunfossar - Reykholt - Deildartunguhver - Snæfellsnes (450 km)

Idag går turen gennem provinsen Borgarfjörður. Først kan I stoppe ved sommerferiebyen Húsafell, hvor I kan få en svømmetur i en pragtfuild geotermisk opvarmet pool. Dernæst kommer I til de fantastiske og mystiske vandfald Hraunfossar, hvor en hel række mindre vandfald vælter ud  i en flod direkte fra lavaen. 

Brug derefter lidt tid på et besøge landsbyen Reykholt, der var hjemsted for Islands berømte forfatter Snorri Sturluson, der levede fra 1206-1241. En urgammel geotermisk pool er opkaldt efter ham. Endelig bør I besøge Deildartunguhver, som er Islands største varme kilde, der producerer 230 liter næsten kogende vand i minuttet. 

Dernæst går turen via Borgarnes mod vest langs halvøens sydkyst til Arnarstapi fuglefjeld. Vi anbefaler at I tager en spadseretur langs de smukke basaltformatiner og nyder de mange fugle, bl.a. rider og havterner. På halvøens 'spids' er der mange pittoreske steder at gør fotostop, som f.eks Þúfubjarg fuglefjeldet (kræver en kort spadseretur fra vejen) og Djúpalónssandur strand, hvor en klippesti fører jer ned til den imponerende sorte strand. På en klar dag kan I se Snæfellsjökull Gletscheren, en gammel vulkan omgivet af lavamarker.

Derefter kører I langs halvøens nordkyst gennem forskellige fiskerlandsbyer som Ólafsvík, Grundarfjörður og Stykkishólmur.  

Overnatning i en af disse landsbyer.

Hrútafjordur - Akureyri - Godafoss - Mývatn (500 km)

Idag går turen via Skógaströnd til fjorden Hrútafjörður, hvor I kommer tilbage på ringvejen gennem provinsen Húnavatnssýsla. Langs ruten er der mange ting at besøge, f.eks et sæl-museum, en lille kløfte med et smukt vandfald samt Hvítserkur, en enorm klippe i havet. I kan også besøge en kirke af tørv i Skagafjörður samt Glaumbær Turf Farm Museum.

Fremme i Akureyri, der ofte kaldes 'Nordens Hovedstad' kan i hygge jer med lidt shopping og sightseeing, bl.a i den smukke botanisk have. I Akureyri kan I også købe forskellige udflugter, f.eks hos Elding. De arrangerer forskellige hval-ture som "Classic Whale Watching" med et større skib eller "Express Whale Watching" ombord på en specialbygget RIB, der kommere tættere på evt. hvaler end traditionelle skibe. Det er muligt at bestille en ekstra nat i Akureyri, hvis I planlægger en udflugt.

Når I kører videre, kommer i til Goðafoss vandfaldet inden I kommer frem til Mývatn, hvor I tilbringer resten af dagen og aftenen. Vi anbefaler at I besøger "pseudo-kraterne" i Skútustaðir og Dimmuborgir, en smukt lava-labyrint, hvor nogle besynderlige klippefomationer giver ly til en frodig vegetation. Det er en god idé med en spadseretur, men om den er på 10 min. eller et par timer, er op til jer selv. Et andet interessant sted er Námaskarð svovlkilderne med sine grå, kogende mudderpøle, gule svovlaflejringer og sin uforglemmelige lugt. Og så må I endelig ikke undlade at besøge Mývatn Nature Baths, hvor I kan slappe af i naturligt varmt vand.

Overnatning i Mývatn

Húsavík - Tjörnes - Dettifoss - Egilstaðir (310 km)

Idag kører I nordpå langs Tjörnes-halvøen. Gør evt. holdt i fiskerlandsbyen Húsavík, hvor der ligger et hval-museum og et andet lokalt museum. Nyd et kig på den pittoreske havn, hvorfra der også arrangeres hvaludflugter. Fortsæt nordpå til Ásbyrgi, en hestesko formet kløft, hvor en smal skov vokser i læ af de 100 meter høje klippevægge. Tag en kort vandring til den lille sø 'bagerst' i kløften.

Derfra kører I til Jökulsárgljúfur National Park, hvor I kan køre frem til Dettifoss vandfaldet, der er Europa’s kraftigste vandfald. Ad en klippesti kan I gå ned til kanten af af vandfaldet, hvorfra I rigtig kan se det imponrende fald på ca. 45 meter.

Når I kører videre kører I et strækning på en noget ujævn vej, inden I kommer frem til hovedvejen igen. Her går turen over et højt plateau og gennem en smuk dal frem til Egilsstaðir.

Overnatning i Egilsstaðir

Egilstadir - Djúpivogur - Höfn - Jökulsárlón (340 km)

Idag går turen langs de østlige fjorde og undervejs kan I stoppe ved det berømte Steinasafn Petru (Petra Stone Collection), som har en spændende og formidabel udstilling om Islands 150 forskellige mineraler.

Næste stop er den lille fiskerlandsby Djúpivogur og derfra går turen videre til Höfn, en lidt større by med en vigtig fiskerihavn. Herfra fortsætter I langs Vatnajökull Gletscheren til Jökulsárlón Gletscher Lagune, hvor store isbjerge flyder i vandet. Det er muligt at købe en sejltur på lagunen, med amfibiekøretør eller zodiac, alt efter temperament (30-45 minutter), hvor I kommer tættere på selve gletscheren med fantastiske muligheder for at tage nogle spektakulære billeder af isbjerge.

Overnatning i Hof-området

Skaftafell - Vík - Skógar - Selfoss (300 km)

Idag har I tid til at udforske Skaftafell National Park. I kan tage en halvanden times vandretur op til Svartifoss vandfaldet, omgivet af fantastiske basaltsøjler, eller vandre i retning af gletschertungen Skaftafellsjökull. Der er også mange vandreruter rundt i hele Skaftafell. Undervejs er det også muligt at købe udflugter op til gletscheren m.m. 

Derfra går turen til Kirkjubæjarklaustur og over Mýrdalsjökull's sandsletter til landsbyen Vík, berømt for sin fantastiske sorte strand. Nær Vík er det muligt at køre op til Dyrhólaey klippen og se lunder (søpapegøjer). Der er lunder overalt fra maj til midten af august, og hvis vejret er godt, kan I se et fantastisk panorama over mod Mýrdalsjökull Gletscheren. For at kommer nærmere isen kan I køre op til gletschertungen Sólheimajökull.

Dernæst bør I besøge Skógar Folk Museum, en fantastisk udstilling af gamle håndværk og husgeråd. I vil også se Skógafoss, et smukt 60 meter højt vandfald! Fortsæt til Seljalandsfoss, et pragtfuldt vandfald der er ganske specielt, da I kan gå bag om vandfaldet, hvis I ikke er bange for at blive lidt våd. Herfra videre ad ringvejen til Selfoss.

Overnatning i Selfoss-området.

Gullfoss - Geysir - Þingvellir - Reykjavík (200 km)

Idag besøger I nogle af Islands mest ikoniske og berømte seværdigheder: Gullfoss Vandfaldene, der af mange anses for at være Islands smukkeste vandfald samt Geysir's varme kilde med med spydende Strokkur og en masse sydende og boblende kilder. Ca. hvert 5. minut spyder Stokkur en vand- og dampsøjle ca. 20 meter i vejret.

Fortsæt til Þingvellir National Park, hvor det urgamle parlament blev grundlagt i år 930. Dette område er også geologisk interessant, eftersom det ligger på toppen af den Midatlantiske højderyg, hvor to af Jorden's tektoniske plader langsomt rykker fra hinanden (den Nordamerikanske Plade og den Eurasiske Plade). Af samme grund kan man vandre ned gennem en kløft, kaldet Almannagjá, der er skabt mellem de to plader.

Herfra går turen videre til Reykjavik, hvor I kan nyde resten af dagen og aftenen og slutte turen af med en middag på en af byens mange fremragende restauranter.

Hvis I har en morgenafgang, er det også muligt at bo i Keflavik nær lufthavnen.

Overnatning i Reykjavik

Reykjavik - Keflavik. Afrejse (50 km)

Hvis I har en eftermiddagsafgang kan I brugen dagen i Reykjavik eller nå et besøg i Den Blå Lagune (husk at bestille plads), hvis I ikke nåede det på ankomstdagen.

Det er også muligt at købe ekstra nætter i Reykjavik, hvis I f.eks har mod til en udflugt. Fra Reykjavik arrangerer Elding forskellig ture (maj - august):

 • Classic Whale Watching
 • Evening Whale Watching under midnatssolen
 • Express Whakle Watching fra en RIB
 • Classis Puffin Tour (lunde)
 • Express Puffin Tour med en RIB
 • Nordlys Tur (vinter)

Også Reykjavik Excursion tilbyder en lang række dagsudflugter med bus fra Reykjavik.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 13.684 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup-Reykjavik retur med Icelandair
 • 7 x overnatning på standard overnatning
 • 7 x morgenmad
 • 8 dages billeje gruppe A
   

Prisen inkluderer ikke

 • Rejse- & afbestillingsforsikring
   

Mere om priserne 

 • Tillæg for ophold på Superior hoteller ca 1.510 kr. pr person
 • Jul/nytår regnes som højsæson. 

 

Om hotellerne

Superior hoteller er områdernes bedste hoteller, ikke nødvendigvis på grund af hotellets standard, men på grund af en fantastisk beliggenhed, en særlig charme eller lignende.
Værelser med bad/toilet m.m. 

Standard overnatning kan være alle former for hoteller. Almindelige hoteller, en værelsesfløj på en bondegård, en hytte eller en skole der er indrette som hotel om sommeren. Men altid med privat badeværelse og altid med restaurant på stedet eller lige i nærheden.

Gæstehuse m.m. Det vil også være muligt at bo på gæstehuse, privat indkvartering o.l. uden eget bad/toilet.

OBS: Der serveres altid morgenmad uanset kategori.

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt eller forlænge turen med nogle ekstra nætter i Akureyri eller Reykjavik, hvis I fx vil kombinere med hvaludflugter eller andet. 

I forbindelse med rundturen kan I også bestille udflugter som hvalsafari, gletschervandring, ishuler og meget mere...

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.
 

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011