De varme kilder i Mývatn Nature Baths

Oplev Islands berømte varme kilder - næsten helt for dig selv

Du har nok hørt om Den Blå Lagune på Island! Den berømt varme kilde er et enormt trækplaster for turister året rundt. Men drømmer du om at opleve de varme kilder, som Island er så berømt for, uden at dele det med alt for mange andre turister? Så skal du sætte kursen 500 km længere op ad vestkysten mod Mývatn Nature Baths; en varm kilde præcis som Den Blå Lagune, der dog er noget mindre turistet og meget mere naturlig. Og er du heldig, kan du også opleve nordlys i vinterperioden. Så tag en dejlig afslappende pause på din kør-selv-ferie i det nordlige Island og manrinér kroppen i Mývatn.

 

 

Inspiration

I damp og dunst

Du kan se dampskyerne stige op allerede fra lang afstand. I hele området her omkring Mývatn ulmer varmen nemlig lige under overfladen, og dampene stiger op flere steder i landskabet. Det er dog ikke dampene, du lægger mest mærke til, så snart du åbner bildøren. Der bliver du nemlig mødt af en stank, der mest af alt lugter af rådne æg. Det er intet mindre end overvældende! Men efter kort tid vænner man sig heldigvis lidt til det. Og det er i hvert fald værd at udholde for den oplevelse, der venter i de varme kilder her ved Mývatn.

Omklædningsrummene ved Mývatn Nature Baths er ret simple, men der er alt, hvad du har brug for - også shampoo og balsam. Et lille tip er at bruge balsam inden du går i, for svovlet kan godt tørre håret lidt ud.

En naturlig oplevelse i de naturlige kilder

Så snart du træder ud ad døren, kan du høre vandet risle fra de naturlige kilder, der er opdelt i to store bassiner. Det uigennemsigtige og mælkeagtig vand med blåligt skær er en ret vild kontrast til det rå landskab af klipper, der omkranser badet. Vandet er lige så blødt at komme ned i, som det ser ud, og huden føles helt glat og blød. Der er forskellige temperaturer rundt omkring, så det er bare at soppe lidt rundt og finde det spot, der passer dig bedst (der er imellem 36-40 grader varmt). Herefter kan du marinere kroppen i det silkebløde varme vand, mens du nyder noget koldt at drikke.

Hvis du bevæger dig helt ud til det bassin, der ligger længst væk fra omklædningen kan du sidde helt ude ved kanten. Her får du den flotteste udsigten over den smukke Mývatn sø og krateret og helt uden andre mennesker foran dig. Så smukt! Og har du ikke fået varme nok, kan du sætte dig i saunaen eller det naturlige dampbad og mærke hvordan din krop stille løsner sig op i de varme dampe. Kan det blive bedre end det?

Christina - Lyngby

Der er rigtig mange ting at opleve i området omkring Mývatn, så badene er en perfekt afslutning på dagen. Kommer du forholdsvis kort tid før lukketid er der ofte færre mennesker og du kan få en helt fantastisk solnedgang. Myvatn Nature Baths er for alle! Det er også oplagt, hvis du har børn med på ferien for området er let overskueligt og vandet ikke er så dybt.

Kort

Vis på kort