Den hemmelige lagune

Et rigtigt islandsk bad

Den Hemmelige Lagune er en dejlig varm kilde i det sydlige Island, midt i "The Golden Circle", med udspring i den lille by Fludir. Her bader I midt i naturen i en naturlig sø, så I får den ægte og unikke oplevelse og den rigtige Islandske fornemmelse, ikke mindt på grund af dampene der stiger til vejrs over bassinet. Vandet holder en temperatur på ca.38-39 graders Celsius året rundt, og rundt om bassinet koger og bobler det med vand fra den geotermiske varme kilde. 

Den Hemmelige Lagune tilbyder pæne faciliteter lige ved siden af den varme kilde og bassinet. Her er baderum (det er obligatorisk at gå i bad inden man går i bassinet) og omklædningsrum samt en lille café med tilhørende lokale. Man serverer dog ikke mad, men snacks og drikkevarer. Badetøj, håndklæder og badekåbe kan lejes på stedet og Den Hemmelige Lagune holder åbent året rundt. 

inspiration

Gamla Laugin

Den Hemmelige Lagune, også kaldet Gamla Laugin, blev anlagt i 1891 og er Islands første bassin. Her bobler 10 liter 38-39varmt vand i sekundet op fra en naturlig varm kilde, så lagunen fylder dermed sig selv med friskt vand. Lagunen ligger i landsbyen Fluðir kun en times  kørsel fra Geysir og Gullfoss, så den er perfekt til en times afslappende badetur på vej rundt på den Gyldne Trekant.

 

Kort

Vis på kort